I det fynske folks tjeneste

Historisk underskud i Middelfart Sparekasse

Det er naturligvis et tilfredsstillende resultat, siger administrerende direktør for Middelfart Sparekasse Hans Erik Brønserud.

For kun tredje gang i Middelfart Sparekasses 155-årige historie er et regnskabsår endt med underskud.

Den internationale finanskrise betyder, at Middelfart Sparekasse i 2008 har et samlet underskud på 49,6 millioner kroner efter skat.

- Det er naturligvis et utilfredsstillende resultat, siger administrerende direktør Hans Erik Brønserud i en meddelelse.

Men administrerende direktør Hans Erik Brønserud hæfter sig ved, at den primære drift ier gået frem 2008.

Fremgangen i basisforretningen er på 16,4 procent for moderselskabet - fra 191 millioner kroner i 2007 til 222 millioner kroner i 2008.

Middelfart Sparekasse har en såkaldt soliditet på 16 procent, der er mere end det dobbelte af lovens krav.

- Vi forventer en fortsat vækst i aktiviteterne i 2009, og vil gerne have vores store overdækning på likviditet og egenkapital ud at arbejde for såvel eksisterende kunder som nye kunder, siger administrerende direktør Hans Erik Brønserud.

Fokus på den faglige og etiske standard

Middelfart Sparekasse har fokus på den faglige og etiske standard  under finanskrisen.

-Det har været afgørende for Sparekassen at tage hånd om kunder og garanter i forhold til den usikkerhed, som markedsvilkårene har båret med sig. Åbenhed er en central værdi, som giver særlig god mening i svære tider, siger Hans Erik Brønserud.

Middelfart Sparekasse blandt andet valgt at dække tabet for en række kunder, der havde modtaget rådgivning om investering i erhvervsobligationer. Kompensationen til kunderne har kostet Sparekassen 27,5 millioner kroner.

Læs mere

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.