Hjælp: Fyn mangler tømrere, lærere og sygeplejersker

Fire fynske kommuner har nu lavere ledighed end landsgennemsnittet blandt andet Assens overrasker positivt.

Den fynske ledighed er fortsat over landsgennemsnittet, men den falder jævnt, og i fire fynske kommuner er ledigheden nu lavere end i resten af landet.

Regner man Faaborg-Midtfyn med, der ligger nøjagtig på landsgennemsnittet på 3,7 procent, er halvdelen af de danske kommuner nu med i det pæne selskab.

De seneste ledighedstal fra maj måned viser, at Assens skiller sig afgørende ud.

Ikke alene er ledigheden faldet med 22,7 procent - svarende til et fald på 182 personer, men Assens er med en ledighed på 3,4 procent kun overgået af Middelfart, der som fynsk duks har en ledighed på 3 procent.

Nyborg Kommune og Ærø Kommune er med en ledighed på 3,6 og 3,5 procent også under landsgennemsnittet.

Det er fortsat Odense, der med en ledighed på 4,8 procent, trækker det fynske gennemsnit op.

Odense indtager en 7. plads i ledighedsplaceringen i maj 2018. Det vil sige, at Odense har landets 7. højeste ledighedsprocent. I april 2018 havde Odense landets 9. højeste ledighedsprocent.

Den aktuelle ledighedsprocent på 4,8 procent scarer til 4.477 fuldtidspersoner.

 

Den fynske ledighed i maj 2018 opgjort i procent

Ifølge RAR-Fyn er det nu meget svært at få ansatte til stillinger som tømrer folkeskolelærer, programmør og sygeplejerske.

Men manglen på arbejdskraft omfatter også andre fag, og så er der job som landbrugsmedhjælper og salgskonsulent, hvor der både mangler ledige hænder, men hvor der også er ledige fynboer - den såkaldte paradoks-situation.

Der er i øvrigt forskelle fra kommune til kommune på Fyn, men et gennemgående træk er, at der mangler butiksansatte, rengøringsassistenter, chauffører, rengøringsassistenter, social- og sundhedshjælpere og plejehjemsassistenter, kokke og tjenere.

Her rekrutterer arbejdsgiverne forgæves

Oversigt

    Oversigt