I det fynske folks tjeneste

Hjælp til børnefamilier: Meike tryller med tallene

Der er hjælp på vej til flytteklare familier med en ny portal, som gør det muligt med et klik at sammenligne landets kommuner på en række områder.

00:58

Video: Morten Albek

Nu er det slut med taljagten på nettet, for jobsøgende, enlige, pensionister eller børnefamilier. 

Fra i dag er det muligt med et klik at se, hvor du får mest hus for pengene og samtidigt få svar på normeringen i børnehaver og jobmuligheder i kommunen. 

Oplysningportalen Kommune Match samler undersøgelser og oplysninger som en hurtig hjælp til at sammenligne kommuner, inden man vælger at flytte. 

Vi er en samling fladrøvede facebook-brugere, der helst vil have alting serveret i sofaen

Meike Noorslykke, socialkonsulent og iværksætter 

Den går i luften i dag og er startet af iværksætter og socialkonsulent Meike Noorslykke fra Odense. Hun har selv manglet et enkelt sted at finde svarene i stedet for taljagten mange steder på nettet.

- Vi er en samling fladrøvede facebook-brugere, der helst vil have alting serveret i sofaen. Så ved at samle datamængderne kan man hurtigt se, hvor man får mest ud af sine skattekroner, og hvor der er gode pasningsmuligheder og jobs, siger hun.

Meike Noorslykke har på under et år fået ideen og udviklet den til en bæredygtig forretningsmodel som iværksætter. Portalen er blevet til i samarbejde med en god ven, der er programmør.

Det er gratis at klikke sig ind på portalen, der samler informationer om alle landets 98 kommuner. Den samler tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet, Danmarks Statistik og KORA (Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning). Både Jobindex, Boligsiden og Ejendomstorvet er gået ind i samarbejdet. 

 

Internationalt potentiale

Antallet af nye virksomheder i Region Syddanmark har været faldende fra 108 i 2009 til 102 i 2013. Væksthus Syddanmark har hjulpet med at finjustere forretningsmodellen, så ideen bag Kommune Match kan blive til en god forretning.

 

Kommunikationschef Lars Berholdt fra Væksthus Syddanmark ser et internationalt potentiale i den nye portal Foto: Morten Albek

- Der er en stor interesse for det her i kommunerne, så det kan blive en god forretning. Kan man overføre konceptet til udlandet, kan det også blive en international succes, siger Lars Bargholdt, der er kommunikationschef i Væksthus Syddanmark.

 

Kommuner tester

I en testperiode frem til årsskiftet er otte kommuner inviteret til at profilere sig på portalen gratis med fremhævede sider. Det gælder Læsø, Billund, Halsnæs, Nordfyn, Silkeborg, Vesthimmerland, Faxe og Nyborg. Her ser borgmester Kenneth Muhs en god mulighed for at tiltrække nye børnefamilier.

- Vi vil få rigtig god gavn af at borgerne hurtigt kan sammenligne kommunernes data. Vi lægger især vægt på de gode institutionspladser, skolemuligheder og ideen i at pendle fra Nyborg, siger han.

Efter testperioden udløber til årsskiftet kan kommunerne betale for at få en uddybet profilering, og det bliver et tilbud til alle landets kommuner. Planen er at få portalen op at køre på både engelsk og tysk i løbet af efteråret.