Hjælp til desperate beboere: Mågekrigen er begyndt

Beboerne i et boligområde mellem Risingsvej og Mølleløkkevej i Odense er desperate over larm, svineri og aggressiv adfærd fra måger. Fredag gik krigen mod dem i gang med en drone.

Beboerne i et boligområde mellem Risingsvej og Mølleløkkevej i Odense har gennem længere tid oplevet måger, der larmer, sviner og optræder aggressivt over for folk.

Derfor har de presset deres boligselskaber til at gøre noget ved det, og fredag gik krigen mod mågerne i gang.

En drone fløj rundt over boligområdet i tidsrummet 9 - 16 fredag, hvor den registrerede mågeredernes placering. Senere bliver mågernes æg behandlet med olie, der hindrer udklækning af æggene.

Det sker blandt andet ved hjælp af et robotkøretøj, der kan køre på tagene.

- Hvis vi fjerner rederne eller æggene, bygger mågerne bare nyt og begynder forfra. Vi olierer æggene, så embryoet inde i ægget ikke får ilt, siger Anders Olsen, dronepilot hos firmaet Sky Level i Odense, der er blevet hyret til opgaven.

Han tilføjer, at mågers aggressive adfærd, hvor de dykker efter folk, opstår, når æggene klækkes.

- Når der ikke kommer unger, vil beboerne opleve, at mågerne bliver demotiverede og simpelthen forlader stedet, siger Anders Olsen. 

Man forventer at begynde olieringen af æg i næste uge, hvis vejret tillader det.

Det er boligselskaberne Civica, Odense Boligselskab og Fyns Almennyttige Boligselskab, der har hyret Sky Level til at bekæmpe mågeplagen.

Se indslag om mågekrigen

Oversigt

    Oversigt