Hjem-Is konkurrent må køre på Fyn

Konkurrent til Hjem-Is må køre på Fyn, men ikke på syd- og sønderjyske veje. Det fastlægger et fogedforbud, som Vestre Landsret har godkendt.

Vestre Landsret har besluttet, at isfirmaet Hjem-Is' konkurrent, Viking-Is, ikke må sælge is fra bil i Syd- og Sønderjylland frem til 1. oktober.

Dermed stadfæster landsretten et fogedforbud, som Retten i Sønderborg nedlagde i august.

Viking-Is begyndte i marts at køre is ud på syd- og sønderjyske gader og veje, men Hjem-Is, der var først med modellen med at sælge is fra omkringkørende biler, følte sit koncept, rutelister og andre erhvervshemmeligheder, gået for nær.

- Den korte version er, at Viking-Is ikke må omkøre konsumis i det sønderjyske og gøre brug af dokumenter og erhvervshemmeligheder, der har været bragt frem i sagen, siger Hjem-Is' advokat, Kenneth Kvistgaard-Aaholm.

Retten i Sønderborg havde oprindelig nedlagt fogedforbud mod den nye isbils virksomhed i hele Region Syddanmark, men det har landsretten nu præciseret til ikke at omfatte Fyn.

Hos Viking-Is glæder stifter Tom Roth sig over, at man igen må sende isbilerne ud på de fynske veje. Men retter en skarp kritik af Hjem-Is.

- De store tabere er forbrugerne i Syd- og Sønderjylland, som må finde sig i Hjem-Is' fortsatte monopol. Og monopol bringer meget sjældent noget godt med sig andet end højere priser og dårligere service, siger han.

Fogedforbuddet stopper dog ikke Viking-Is fremfærd i Danmark, og snart vil Hjem-Is' konkurrent have biler i både Midtjylland, Nordjylland og på Sjælland, fortæller Tom Roth.

Viking-Is adskiller sig fra Hjem-Is, der ejes af fødevaregiganten Nestlé, ved at køre rundt i en rød bil i stedet for en blå.

I stedet for en klokke gør isbilen opmærksom på sin ankomst med en melodi. Pakkerne indeholder is fra Frisko og Ben & Jerry's.

Viking-Is er stiftet af to brødre, der begge tidligere har arbejdet for hjemis.

Oversigt

    Oversigt