I det fynske folks tjeneste

Hjemmehjælp stopper ældres rygning

De ældre bestemmer ikke længere selv, hvornår de vil ryge.

De ældre i Faaborg-Midtfyn Kommune bestemmer ikke længere selv, hvornår de vil ryge i deres eget hjem. Det gør kommunen.

Ifølge Fyns Amts Avis er kommunen klar med en rygepolitik, som både griber ind i borgernes privatliv og truer de kommunalt ansatte med øjeblikkelige fyresedler. Ældre, som har brug for hjælp og derfor får besøg af en social- og sundhedsassistent, bliver således tvunget til at indstille rygningen, så længe den kommunalt ansatte opholder sig i hjemmet.

De nye rygeregler i Faaborg-Midtfyn Kommune er et resultat af den nye, nationale rygelov.

Og kommunen erkender, at de lokale regler er skrappe. Hvis man er ældre, syg, handicappet eller af andre årsager har brug for hjælp fra kommunens folk, er det for eksempel en forudsætning, at man ikke ryger, mens man har besøg af kommunens folk.

Rygereglerne gælder også dagplejernes private hjem.

Dagplejerne må ikke ryge hjermme i det tidsrum, hvor de passer børn, og i de rum, hvor børnene bliver passet, skal der være røgfrit hele døgnet. De kommunalt ansatte risikerer selv en hård straf, hvis de ryger på jobbet.

Bliver en kommunalt ansat taget i at ryge i en kommunal bygning eller bare en kommunal bil, truer en bortvisning på stedet.Faaborg-Midtfyn Kommunes HR-chef, Charlotte Hervit, oplyser til Fyns Amts Avis, at rygereglerne endnu ikke har kostet ansatte jobbet.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.