Hjemmerøver meldte sig selv: Ukendt af politiet

En 22-årig mand fra Odense skal tirsdag i grundlovsforhør. Mandag meldte han sig selv som gerningsmanden bag et voldsomt røveri i en 69-årigs hjem.

Det er ikke hver dag en kriminel går ind på politistationen og melder sig selv.

Men det skete mandag først på aftenen, hvor en 22-årig mand fra Odense dukkede op på politigården i Hans Mules Gade. Her erkendte han, at det var ham som søndag aften havde begået en voldsomt røveri mod en 69-årig mand i mandens hjem på Øksnebjergvej i Odense.

Hvorfor han meldte sig selv kan vagtchef ved Fyns Politi, Hans Frederiksen, ikke sige noget om, men manden var indtil da et ubeskrevet blad i politiets journaler.

Den 22-årig erkendte, at det var ham der først på aftenen søndag ringede på hos den 69-årige og med pistol og kniv tvang ham ind på badeværelset, hvor han bandt den 69-årige med gaffertape.

Ved røveriet stak den 22-årige af med mandens bil og dankort, inklusiv pinkode.

Bilen blev fundet på en parkeringsplads ikke langt fra gerningsstedet, mens dankortet var blevet benyttet hos Danske Bank på Munkerisvej - cirka en kilometer fra gerningsstedet.

Efter næsten tre timer slap den 69-årige ud af gaffertapen og flygtede via badeværelsesvinduet. Den 69-årige slap uden fysiske skader.

Den 22-årige er i  løbet af mandag aften blevet afhørt og undersøgt. Han vil i løbet af tirsdag blive fremstillet i grundlovsforhør, oplyser Hans Frederiksen.

Oversigt

    Oversigt