Hjemmerøvere fik kun piber og piberensere med sig

De to mænd, der sent mandag aften ringede på hos en 55-årig mand i hans lejlighed i Thuresensgade i Odense, slog ham ned og forsvandt med mandens pengeskab, fik ingen værdigenstande med sig.

Det oplyser politikommissær Michael Lichtenstein, Fyns Politi:

- Vi har her til formiddag været ude og snakke med den forurettede igen, og det viser sig, at han er formand for en beboerforening i området, og måske kan det være et motiv at gerningsmændene har troet, at han lå ind med store værdier. Men det pengeskab de har stjålet, det indeholdt hans pibesamling og et par piberensere og intet andet.

Politiet tror, at gerningsmændene har haft kendskab til, at den 55-årige har det pengeskab, fordi røverne gik målrettet efter det og undlod at tage andre værdigenstande.

Men uanset hvad røverne fik med sig, tager politiet sagen meget alvorligt.

- Når folk bliver opsøgt på deres private bopæl og bliver udsat for vold og trusler, så er det en meget alvorlig sag, siger Michael Lichtenstein.

Signalement

Politiet vil gerne i forbindelse med folk, der kan have set de to røvere omkring gerningstidspunktet klokken 23.50 mandag aften.

De to røvere beskrives som:

A. Mand, dansk, cirka 20-25 år, almindelig af bygning og 175-180 cm høj. Han var iført mørkt tøj.

B. Mand, udlænding, cirka 20-25 år, spinkel af bygning, kort sort hår og cirka 170-175 høj. Han var iført en grå hættetrøje.

Pengeskabet beskrives som gråt, 15x20x15 cm. Det vejer cirka seks kilo og er med både elektronisk og almindelig lås.

På lågen er der et klistermærke med forurettedes navn, og ovenpå, på venstre side et klistermærke, hvor der står "advarsel".

Udover piber og piberensere indeholdt pengeskabet intet andet af værdi.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Oversigt

    Oversigt