Hjemmerøvere truede med at snitte pulsåre over

Fugleopdrætteren fra Fyn, der sent lørdag blev udplyndret for sjældne fugle af en bande papegøjerøvere, er overbevist om, at røverne vidste, hvad de gik efter. De truede ham med at skære pulsåren over.

Den bande papegøjerøvere, der sent lørdag aften gennemførte et voldsomt hjemmerøveri hos en fugleopdrætter fra Ejby på Fyn, vidste præcis, hvad de gik efter.

Det mener den 66-årige fugleopdrætter, der kort før midnat måtte se sit hjem invaderet af maskerede mænd, der fra første færd klippede telefonledninger over og truede opdrætteren og hans hustru med knive og koben.

- De vidste, hvor jeg havde fuglene, og de havde selv kasser med, som de smed fuglene ind i, siger fugleopdrætteren, Aksel Ressgaard.

De fire til fem røvere tog et par rødhovedede- og et par gulhovedede amazonpapegøjer samt to hanner af arten gulpandede amazonpapegøjer. I alt har fuglene en værdi af 64.000 kroner.

- Vi fuglefolk hjælper hinanden, og vi skal nok hurtigt finde ud af, hvis mine fugle pludselig dukker op et sted, siger Aksel Ressgaard, der kalder selve hjemmerøveriet for "en værre oplevelse".

Udover at køre bort med de sjældne papegøjer, så slap røverne også 10-15 fugle fri. Blandt andet en sjælden langnæbsparakit, som politiet siden har observeret siddende på en fjernsynsantenne i nærheden.

- Nu prøver jeg at klippe hul i hegnet og sætte noget foder frem. Så må vi se, om det kan lokke nogen af dem hjem, siger Aksel Ressgaard.

Politiet har ikke mange spor af gerningsmændene, men fordi en nabo så en varevogn omkring gerningstidspunktet, er politiet nu gået i gang med at tage afstøbninger af dækspor fra grøftekanter i Ejby, siger Fyns Politis vagtchef.

Oversigt

    Oversigt