Hjemmeværnsmand føler sig godt klædt på til opgaven

I dag tiltrådte de første 45 hjemmeværnssoldater som grænsekontrollører ved den dansk-tyske grænse. En stor del af dem, der har overtaget den vigtige opgave, er fra Fyn.

Søren Ladefoged er klar til at give en hånd med ved den dansk-tyske grænse, så politiet kan blive aflastet.

Han er egentlig elektriker, men det næste halve år skal Søren Ladefoged være grænsekontrollør ved den dansk-tyske grænse.

Søren Ladefoged, der kommer fra Odense, er en af de 90 personer fra Hjemmeværnet, der har skiftet den frivillige indsats ud med en fast tjans som kontrollør ved grænseovergangene.

- Jeg vil gerne gøre en forskel og hjælpe politiet, så vi kan få politibetjentene ud på landevejene og hjem til deres familier i stedet, siger Søren Ladefoged, som Ritzau møder ved grænseovergangen i Kruså.

Her havde det første hold bestående af 45 grænsekontrollører fra Hjemmeværnet tirsdag morgen debut.

Og det var en glimrende start, fortæller Søren Ladefoged.

- Det er gået rigtig fint. Folk er positive og smilende, så jeg synes, det har været en god start, siger hjemmeværnsmanden, der er iført grønne camouflagebukser og skjorte samt en grøn baret på hovedet.

Søren Ladefoged er uddannet elektriker, og han er tilmeldt et vikarbureau. Her har man accepteret, at han kun står til rådighed hver anden uge.

Det betyder, at han kan kombinere de to ting - grænsekontrollør den ene uge, elektriker den anden.

Ligesom de øvrige fra Hjemmeværnet har han været på en ugelang uddannelse som forberedelse til opgaven ved grænsen.

- I sidste uge var vi på en uges politiuddannelse i Nymindegab, hvor vi fik introduktion til etik, jura, love og regler. Vi lærte også lidt om, hvordan man kan se, om et dokument er falsk eller ej, siger Søren Ladefoged.

- Så jeg føler mig egentlig godt klædt på til opgaven, siger Søren Ladefoged, der har været aktiv i Hjemmeværnet et års tid.

Han har det fint med, at han er under politiets kommando, så hvis der opstår en "skarp" situation, så er det politiet, der har myndigheden.

Søren Ladefoged har indgået aftale med Hjemmeværnet om, at han foreløbig er ansat frem til november, hvor den midlertidige grænsekontrol udløber.

- Så må vi se, hvad der sker efter den tid, siger han, inden han atter sætter kurs over mod de nye kolleger ved grænsekontrolposten i Kruså.

Hjemmeværnets bidrag til grænsekontrollen betyder, at politiet kan sende 165 betjente væk fra grænsen, så de i stedet kan varetage andre politimæssige opgaver eller afspadsere overarbejde.

 

Oversigt

    Oversigt