Hjemvendt efter nødhjælpsarbejde: Vi så en enorm fightervilje

Blue Water Shipping i Odense er netop kommet hjem fra en tur til Nepal med Røde kors, hvor de oplevede konsekvenserne af de to store jordskælv, der ramte landet i april 2015.

Blue Water Shipping støttede i foråret Røde Kors' arbejde i Nepal.

- Besøget har været en meget kontrastfyldt oplevelse. Efter jordskælvet i april, hvor der var total kaos, så var det mere en opfattelse af en genopbygningsfase, hvor man kan begynde at se fremad, siger Niels Mikkelsen, der er Operations Manager hos Blue Water Shipping i Odense.

Virksomheden har været med til at sørge for, at nødhjælpen har fundet vej til det jordskælvsramte land.

- Det der gjorde mest indtryk er, at man møder en enorm fightervilje, at folk har mistet familiemedlemmer og børn. Og samtidig er de fra dag et i gang med at genopbygge deres huse og deres vandforsyning. De sætter sig ikke apatisk ned - de kæmper, siger Niels Mikkelsen.

Nødhjælpsarbejdet i Nepal har blandt andet sikret, at 68.000 mennesker har modtaget sundhedshjælp i form af lægehjælp og førstehjælp.

10.500 nødhjælpspakker med presenninger, tæpper, huslysæt og køkkensæt er blevet uddelt til nepalesiske familier og kommer til at give husly til mere end 50.000 mennesker.

Oversigt

    Oversigt