Hjerter: Det er OUH eller Varde

Hvis hjertecenteret på OUH skal overleve skal Region Syddanmark med øjeblikkelig virkning droppe samarbejdet med Hjertecenter Varde. Ellers kan OUH ikke leve op til Sundhedsstyrelsens krav.

Nye tal viser, at Sundhedstyrelsen vil underkende OUHs hjertecenter, hvis ikke afdelingen foretager 700 operationer i år. Det såkaldte volumekrav er sat, så hjerteafdelingerne kan bevare eksperticen inden for hjerteoperationer.

170 i udbud

I øjeblikket ligger operationsstuerne på OUHs hjerteafdeling tomme hen en stor del af tiden, og beregninger viser, at hvis det nuværende lave aktivitesniveau fortsætter resten af 2010, vil afdelingen kun nå op på 400 hjerteoperationer i år. Dermed vil Sundhedstyrelsen lukke hjertecenteret, da OUH ikke overholder volumekravet.

Samtidig har Region Syddanmark sendt 170 hjerteoperationer i udbud. Et udbud som forventes at gå til det privatejede Hjertecenter Varde. Derudover er der 100 hjerteoperationer i udbud på Skejby i Århus.

De 100 operationer fra Skejby kan trækkes hjem uden videre, men dermed er der stadig et godt stykke op til de krævede 700 operationer. Derfor er det nu op til politikerne i Region Syddanmark om de vil standse udbudet af de 170 operationer.

- Ingen politikere i regionen kan leve med at vi er med til at lukke hjertecentret på OUH. Derfor mener jeg, at vi må trække udbudet på de 170 operationer tilbage, siger næstformanden i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen(S).

Region Syddanmark skal behandle fremtiden for Hjerteoperationer i april.

Oversigt

    Oversigt