I det fynske folks tjeneste

Hjortelaug sætter dyr ud ved Assens

Hjortelaug Assens hentede onsdag 40 drægtige dåer på en dåvildtfarm nord for Skive. Dyrene skal sætte ud forskellige stedet ved Assens.

00:44

Hjortelaug Assens hentede onsdag 40 drægtige dåer på en dåvildtfarm nord for Skive. Dyrene skal sætte ud forskellige stedet ved Assens.

1 af 2

Miljøministeriet har for flere år siden udtrykte ønske om mere hjortevildt i Danmark, og derfor blev der over det meste af landet dannet lokale Hjortelaug. Formålet er at fremme hjortevildtbestandene i Danmark.

Det har resulteret i oprettelsen af Hjortelaug Assens, under Hjortegruppen Fyn.

Udsættes flere steder

Hjortelauget har siden koncentreret sig om at fremme dåvildtbestanden i Assens kommune, og har anbefalet jægerne ikke at skyde dåvildt.

- I Hjortelauget fornemmede vi så stort et ønske om mere dåvildt i kommunen, at vi besluttede os for at arbejde hen imod at udsætte dåvildt på 5 lokaliteter fordelt geografisk i kommunen, og det har Naturstyrelsen givet tilladelse til, fortæller Morten Truelsen fra Brahesborg Gods.

I dag var projektet så nået så langt, at de kunne hente de 40 drægtige dåer.

Skal gå i indhegning

Dyrene skal gå i indhegninger indtil de i juli måned nedkommer med hver en kalv og herefter fjernes hegnet så dyrene kan færdes frit.

- Ved at lade dåerne sætte kalven inden for hegnet, sikrer man, at kalvene får størst muligt tilhørsforhold til området, fortæller Morten Truelsen.

Dyrerne komme fra en dåvildtfarm nord for Skive. Der er lagt vægt på at dyrene i udseende minder om de dyr der i forvejen findes på Fyn, og at de har en naturlig skyhed overfor mennesker.

De første 10 dyr bliver læsset af på Faurskov ved Gelsted, de næste 20 her på Brahesborg ved Assens, og de sidste 10 dyr på Erholm ved Aarup.

Udsætningsprojektet er et samarbejde mellem Hjortelauget, jordbesiddere, jagtforeninger og privatpersoner.

hjortelaugassens.dk