I det fynske folks tjeneste

18-årig kvinde dræbt: Lastbilschauffør løsladt

Lastbilschaufføren er fredag morgen blevet løsladt Foto: Thomas Larsen-Bjerre

Den ukrainske chauffør, der torsdag var involveret i en dødsulykke, er nu blevet løsladt. Det oplyser anklagemyndigheden hos Fyns Politi.

Chaufføren, der er ukrainer, blev anholdt kort efter ulykken og blev torsdag afhørt ved hjælp af en tolk. Der er ikke mistanke om, at chaufføren har været påvirket af alkohol eller andet. 

Fredag formiddag har Fyns Politi besluttet, at manden ikke skal fremstilles i grundlovsforhør, og han er derfor blevet løsladt.

Læs også Højresvingsulykke: Stadig ingen vidner har henvendt sig

- Det, vi har vurderet i dag, var, om der var grundlag for, at han skulle være varetægtsfængslet under efterforskningen af sagen. Og det har vi ikke fundet nødvendigt, siger Brian Dybdahl, der er senioranklager ved Fyns Politi.

Han forklarer, at der skal være en begrundet mistanke om en forbrydelse af en vis karakter, for at anklagemyndigheden kan forlange at få en varetægtsfængsling.

- Der skal enten være mistanke om at en anholdt vil flygte, vil gøre det igen eller vil forsøge at påvirke efterforskningen, forklarer anklageren.

- Det normale i de her sager er, at man får en bøde. Der er ikke noget, der tyder på, at det, der er sket, berettiger til en fængselsstraf, og derfor skal han ikke varetægtsfængsles, siger Brian Dybdahl.

Fyns Politi ved stadig ikke præcist, hvad der skete, da 18-årige Josephine Alexandra Smith blev ramt af lastbilen og mistede livet. 

- Vi efterforsker stadig ulykken, men vi mangler vidner. Vi ved derfor ikke, om pigen eller lastbilschaufføren er kørt over for rødt, siger Brian Dybdahl.

Ved du noget? Så send os et tip