I det fynske folks tjeneste

Højtuddannede kvinder fra hovedstaden strømmer til Sydfyn

Heartland Festival melder udsolgt, og 12.000 gæster er klar til at boltre sig i mad, kunst, samtaler og musik i pinsen. Gæsterne er typisk højtuddannede kvinder fra hovedstaden.

00:38

Gennem undersøgelser blandt sidste års gæster og ved at studere billetsalget i år, kan Heartland Festival tegne et klart billede af, hvem der besøger festivalen på Sydfyn.

- Det er vidensbegærlige mennesker, der har et aktivt forbrug af kunst og kultur, og de kan både lide fællesskab og fest, siger festivaldirektør Ulrik Ørum-Petersen.

  Foto: Morten Albek

Undersøgelserne viser, at mellem 40 og 45 procent af gæsterne til den lille sydfynske festival kommer fra Storkøbenhavn. Næsten lige så mange af gæsterne er fra Fyn, mens jyderne udgør 15-17 procent. Den sidste del kommer fra udlandet.

De højtuddannede er klart overrepræsenteret på festivalen. 40 procent havde sidste år en videregående uddannelse mod 12 procent i hele befolkningen, og 35 procent af festivalgæsterne har en mellemlang uddannelse mod 21 procent af hele befolkningen. 

00:30 Luk video

Heartland Festival har også bedre fat i det modne publikum end mange andre festivaler. 30 procent af gæsterne er under 30 år, mens hele 42 procent er mellem 30 og 45 år. 18 procent er over 45 år. 

- Det passer jo meget godt med vores profil og vores festivalindhold. Blandt andet vores talks appellerer nok mere til et modent og veluddannet publikum, siger festivaldirektøren. 

Samtidig er Heartland Festival mest populær hos kvinderne. Hele 60 procent af gæsterne er kvinder.

- Den estetik og stemning, vi har på festivalen tiltaler nok mere kvinder, og så er det jo ofte kvinderne, der bestemmer, hvad der skal ske i weekenderne, lyder det fra Ulrik Ørum-Petersen.