I det fynske folks tjeneste

Højsæson for efterladte dyrebørn

Hundehvalpe efterladt på rastepladser og kattekillinger i buskadser. Det er vilkårene for flere husdyr, når ejerne tager på sommerferie.

Denne hvalp blev lørdag fundet efterladt på Rønninge Rasteplads i Langeskov

Lørdag eftermiddag fandt en kvinde en hundehvalp på 15-20 uger efterladt blot med en vandskål på en rasteplads i Langeskov. Hvalpen er nu blevet indlogeret på en hunde- og kattepension.

I sidste uge blev der to gange fundet efterladte kattekillinger i Svendborg. Det ene kuld var sat af i en skov, og det andet kuld blev fundet foran et dyreinternat. I Strib ved Middelfart fandt en mand for nogle dage siden en kat der var bundet til stolpe ude i vandet. Den var druknet i højvandet.

- Jeg synes, at det er ganske forfærdeligt. Hvis man ikke vil have sit husdyr mere, må man aflevere den på internat eller få den aflivet. Det andet er noget svineri, siger Kaj Juul fra Lykkegårdens Hunde- og Kattepension i Middelfart.

Men ikke alle er dog så hjerteløse, at de blot efterlader dyrene til sig selv. Især op til ferien er der travl på dyreinternaterne.

- Vi har fået flere henvendelser de sidste dage, hvor ejerne ikke gider have deres hund mere fordi de skal på ferie. Jeg kan ikke acceptere at folk anskaffer sig et dyr og så smider det væk, når det bliver besværligt, siger Karin Sørensen, der er formand for Husdyrenes Vel på Fyn.

Unge fortryder

Karin Sørensen oplever i stigende grad, at anskaffelse af dyr er et impulskøb, som ejerne så hurtigt fortryder. Især mange unge henvender sig kort tid efter at de har fået hund eller kat.

- Jeg appellerer til at man tænker sig godt om før man anskaffer sig en hund. Man skal bruge lang tid på at overveje fordele og ulemper ved at få et husdyr, og tænke på at det er 10-12 år ud i fremtiden at man skal tage sig af sit dyr, lyder det fra Karin Sørensen.