Højskole skal skabe liv i landsbyerne

Det skal være slut med triste og tomme landsbyer. Mandag mødtes en samling mennesker for at give landsbysamfundene en hjælpende hånd.

Ryslinge Højskole danner rammen om en sommerhøjskole, hvor fremtidens landsby skal skabes.

Debatten tager udgangspunkt i fire fynske landsbyer, der klarer sig godt.

- Så vil vi prøve at lære af dem med henblik på at overføre de gode ideer til nogle af de landsbyer, der måske ikke klarer sig helt så godt, siger Jeppe Fisker, sektionschef i ministeriet for by, bolig og landdistrikter.

Sommerhøjskolen er arrangeret i et samarbejde mellem ministeriet for by, bolig og landdistrikter, Faaborg-Midtfyn Kommune og Ryslinge Innovationshøjskole.

Deltagerne kommer, fordi de vil noget med landsbyerne.

- Jeg håber, at jeg får noget inspiration med hjem. Måske også noget netværk, måske nogle gode ideer. Netop den der gode historie, der kan sige: Jeg har hørt, at de der og der har gjort sådan og sådan. Det vil jeg rigtig gerne være med til at formidle videre. Hvis vi hjælper hinanden, kan vi bedre komme videre, siger Anette Tedaldi, medlem af Landsbyrådet i Rebild.

På fredag slutter sommerskolen, hvor landdistriksminister Carsten Hansen (S) og Faaborg-Midtfyns borgmester Hans Jørgensen (S) skal vurdere deltagernes konkrete forslag til liv i landsbyerne.

Oversigt

    Oversigt