Højskolen huggede kiloene

Årets første måneder er højtid for slankekure, men ender for mange med et kortvarigt vægtab. Det har Özman Özcelik også været igennem, men et højskoleophold ændrede hans vægt og hans liv.

Özman Özcelik arbejder hårdt i fitnesscentret for at holde vægten nede.

- Jeg kunne ikke bevæge mig, jeg kunne ikke løbe ordentligt, jeg kunne ikke lave noget. Men jeg føler mig helt fri nu. Fri som en sommerfugl, siger Özman Özcelik, der er studerende.

Og det er også noget af en forvandling, han har været igennem. I sommeren 2011 så Özman Özcelik helt anderledes ud.

- Jeg havde min egen stol med, fordi jeg kunne ikke sidde ned. så jeg sad på min egen mobile stol, jeg havde med, fortæller han om dengang billedet blev taget og vægtens nål pegede på 154 kilo.

Og lægen havde været kontant overfor Özman Özcelik:

- Prøv at hør her; du kommer ikke til at leve ret længe. Det kan jeg godt sige til dig, for hvis du fortsætter med den samme livsstil, så vil det ikke lykkes dig at blive gammel.

Özman Özcelik havde mange gange forsøgt at tabe sig, men altid uden held. Først da beskeden kom fra lægen, begyndte han at tage det alvorligt.

- Det han gjorde var det rigtige. Jeg er dybt taknemmelig for at han sagde det.Det gjorde, at jeg ændrede mange ting i mit liv.

På højskole

I august 2011 tog han på Ubberup Højskole for at tabe sig. Der blev han en del af en disciplineret hverdag med daglig træning og afvejede madportioner.

- På højskolen tabte jeg 30 kilo på tre måneder. Det er jo fantastisk at ramme 30 kilo på tre måneder, siger Özman Özcelik.

Da han tog af sted var hans vægt begyndt at være kritisk for ham.

- Jeg begyndte at få problemer med knæene, da jeg var overvægtig, så jeg har haft nogle symptomer på, at det gik den forkerte vej. Selvfølgelig har det reddet mit liv på længere sigt.

I træningscentret kan Özman Özcelik virkelig mærke, hvordan vægttabet har ændret ham.

Efter højskoleopholdet lykkedes det ham at tabe yderligere 30 kilo, så han endte med at have tabt 60 kilo på kun et havlt år, og det betyder, at han har det meget bedre i dag.

- Jeg sover meget bedre og mere tungt end jeg gjorde før. Jeg havde hele tide problemer med vægten tidligere. Så kunne jeg ikke få vejret, eller så var det varmt. Jeg kunne ikke finde mig tilpas.

Hjemme følger Özman Özcelik den stramme diæt, han lærte på højskolen, og Özman Özceliks vedholdenhed har givet ham et helt andet liv.

- Jeg er meget mere selvsikker og glad nu, og jeg er ikke længere en person, der trækker mig væk fra tingene. Jeg går mere direkte til tingene nu, så jeg er helt klart blevet gladere, siger han.

Men der mangler en sidste ting, før Özman Özcelik er helt tilfreds. Tabet af de mange kilo har givet en del overskydende maveskind.

Det får han opereret væk, når der er røget yderligere fire kilo af kropsvægten, og så er der ingen tvivl om, hvad sommeren skal bruges på.

- Jeg skal bare gå rundt i bar mave og vise, at det er lykkedes mig at tabe mig, at jeg er i bedre form. Det er i hvert fald hvad jeg glæder mig til ved sommerferien, slutter Özman Özcelik.

Oversigt

    Oversigt