Hold Glad: Det er godt - også når man rammer forbi

Otterup Håndboldklub har samlet et håndboldhold for børn og unge med udviklingshandicap. Det første på Nordfyn.

Målgruppen for Hold Glad i Otterup Håndboldklub, OHK, er børn og unge med et udviklingshandicap. Hver anden uge træner unge mellem 5 og 18 år sammen.

Stine Larsen, børne- og ungdomsformand i OHK, fortæller, at det var en henvendelse fra en mor til en ung, der satte gang i projektet.

- Vi afholdt en kampagne sidste år, om at klubben var for alle. Vi havde dengang ikke sådan et hold som Hold Glad, og vi ville gerne give unge med særlige behov en mulighed for at være med i klubben, fortæller Stine Larsen.

Fællesskab og afprøve grænser

Det er Birgitte Vandsgaard, der kontaktede klubben, for at høre om de ville lave et hold for unge med et udviklingshandicap. Og hun er glad for at det et lykkedes.

- Det er bare dejligt. Det er fantastisk, at vi har fået sådan et hold op at stå. De unge mennesker kan komme her og få brændt noget energi af. De kan få et fællesskab, og prøver nogle grænser af, siger Birgitte Vangsgaard, der er mor til Kim Vangsgaard, der er med på Hold Glad.

- Det er bare dejligt. Det er fantastisk, at vi har fået sådan et hold op at stå, siger Birgitte Vangsgaard.

Træner for holdet er Alex Skærlund fra Næsby. Han har gennem flere år har trænet børn med særlige behov. Alex Skrælund er også idrætsmedarbejder i Parasport Danmark.

- I dag træner vi skud, og så lidt bevægelse, så de kommer til at løbe efter en bold. Det er målet for dagens træning, fortæller Alex Skærlund.

Dyrker flere idrætsgrene

Og nogle af deltagerne dyrker rigtigt meget idræt udover håndbold. En af dem er Kim Vangsgaard:

- Jeg går til fodbold, idræt, dans og bowling om onsdagen, siger Kim Vangsgaard.

- Det her med håndbold, hvad er der godt ved det?

- Det hele nærmest. Også selv om man rammer forbi, siger Kim Vangsgaard.

 

Oversigt

    Oversigt