Holdt 71-årig fanget: Nu starter overfaldsmandens ankesag

I september sidste år blev en 58-årig serber idømt tre års fængsel og udvisning af Danmark for at have holdt en 71-årig kvinde fanget i mere end en måned. Onsdag starter hans ankesag.

Onsdag morgen skal en 58-årig serber i Landsretten, efter han har anket en dom fra 6. september 2016. Her blev han idømt tre års fængsel og udvisning af Danmark. 

Byretten i Odense fandt dengang serberen skyldig i at have indespærret en 71-årig kvinde i Odense i over en måned og udsat hende for vold og trusler med henblik på at frarøve hendes penge.

-  Kvinden har været i en så angstpræget situation, at han kunne tvinge hende til at lave økonomiske transaktioner, sagde dommer Birgitte Thorsen, da dommen blev afsagt sidste år. 

Ifølge anklageskriftet var kvinden frihedsberøvet i en periode fra den 28. august til den 1. oktober 2015. Hun kom i kontakt med sin overfaldsmand, da han udgav sig for at være en 65-årig fitnessinstruktør på Dating.dk.

Mens den 71-årige kvinde blev holdt indespærret slog, truede og spyttede den dømte kvinden i ansigtet. Han tvang hende til at overføre mindst 91.200 kroner til ham og hans svigersøn. Den 58-årige serber truede også kvinden til at give sin bil til hans svigersøn.

Mareridtet for den 71-årige sluttede, da hun under et besøg på et dametoilet i Rosengårdscentret i Odense fik mulighed for at henvende sig til en fremmed kvinde.

Den fremmede slog alarm, og manden blev senere samme dag anholdt i sin lejlighed.

Ankesagen er planlagt til at vare til fredag i denne uge. 

Oversigt

    Oversigt