I det fynske folks tjeneste

Holdt 71-årig fanget: Nu starter overfaldsmandens ankesag

I september sidste år blev en 58-årig serber idømt tre års fængsel og udvisning af Danmark for at have holdt en 71-årig kvinde fanget i mere end en måned. Onsdag starter hans ankesag.

Onsdag morgen skal en 58-årig serber i Landsretten, efter han har anket en dom fra 6. september 2016. Her blev han idømt tre års fængsel og udvisning af Danmark. 

Læs også 71-årig kvinde blev lokket i fangenskab og ydmyget en måned

Byretten i Odense fandt dengang serberen skyldig i at have indespærret en 71-årig kvinde i Odense i over en måned og udsat hende for vold og trusler med henblik på at frarøve hendes penge.

-  Kvinden har været i en så angstpræget situation, at han kunne tvinge hende til at lave økonomiske transaktioner, sagde dommer Birgitte Thorsen, da dommen blev afsagt sidste år. 

Læs også Holdt 71-årig fanget: Serbisk mand idømt fængselsstraf og udvisning

Ifølge anklageskriftet var kvinden frihedsberøvet i en periode fra den 28. august til den 1. oktober 2015. Hun kom i kontakt med sin overfaldsmand, da han udgav sig for at være en 65-årig fitnessinstruktør på Dating.dk.

Mens den 71-årige kvinde blev holdt indespærret slog, truede og spyttede den dømte kvinden i ansigtet. Han tvang hende til at overføre mindst 91.200 kroner til ham og hans svigersøn. Den 58-årige serber truede også kvinden til at give sin bil til hans svigersøn.

Mareridtet for den 71-årige sluttede, da hun under et besøg på et dametoilet i Rosengårdscentret i Odense fik mulighed for at henvende sig til en fremmed kvinde.

Den fremmede slog alarm, og manden blev senere samme dag anholdt i sin lejlighed.

Ankesagen er planlagt til at vare til fredag i denne uge. 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.