Holdt 71-årig fanget: Serbisk mand idømt fængselsstraf og udvisning

Der faldt i dag dom i sagen om frihedsberøvelse, vold og trusler mod en 71-årig dame. En 58-årig serbisk mand får tre års fængsel.

En 58-årig serbisk mand idømmes tre års fængsel og permanent udvisning af Danmark for frihedsberøvelse af en 71-årig kvinde ved Retten i Odense.

Manden holdt kvinden fanget i lidt over en måned og udsatte hende for vold og trusler med henblik på at lænse hende for penge.

Han mødte den 13 år ældre kvinde på datingsiden Dating.dk i sommeren 2015. Ifølge anklageskriftet slog, truede og spyttede den dømte kvinden i ansigtet under tilfangetagelsen.

Tilfangetagelsen skete for et år siden, hvor den 71-årige kvinde ifølge anklagerne var tilfangetaget fra den 28. august til den 1. oktober. 

I mere end en måned blev hun holdt fanget af den 58-årige mand, der udsatte hende for vold og tvang penge ud af hende. Manden var blandt andet anklaget for at have fået kvinden til at overføre mindst 91.200 kroner til ham selv og hans svigersøn og til at give sin bil til den anklagedes svigersøn.

Først da den 71-årige under et besøg på et dametoilet i Rosengårdscentret i Odense fik mulighed for at henvende sig til en fremmed kvinde, sluttede hendes mareridt.

Den fremmede slog alarm, og manden blev senere samme dag anholdt i lejligheden.

Den dømte 58-årige mand er oprindeligt fra Serbien, men har boet i Danmark i en årrække.

 

Oversigt

    Oversigt