Holger K.: Vilhelmsen har begået en fejl

Krisen skyldes mange forskellige ting, siger skatteministeren efter Vilhelmsens kritik af erhvervslivet.

En fejl.

Sådan karakteriserer skatteminister Holger K. Nielsen (SF) ifølge Politiken den kritik af dansk erhvervsliv, hans partiformand, erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen, har rejst i Kjerteminde avis.

- Annette har præciseret sine udtalelser. Krisen skyldes mange forskellige ting i vores samfund. Det er regeringen opsat på at gøre noget ved, siger Holger K. Nielsen ifølge politiken.dk

- Vi skal skabe flere job. Selv journalister laver fejl, og nu har hun selv sagt, at hun har lavet en fejl og præciseret sine udtalelser, siger Holger K. Nielsen.

Udtalelserne falder før et møde i SF's folketingsgruppe, hvor Annette Vilhelmsen ikke selv mødte op.

Annette Vilhelmsen måtte onsdag aften udsende en præcisering af de udtalelser, hun i weekenden kom med i et interview med Kjerteminde Avis.

Erhvervs- og vækstministeren sagde i den forbindelse, at regeringens væksttiltag blev bremset af "de borgerlige partier og deres støtter i erhvervslivet".

- Hvis vi alle så på fællesskabets interesser i stedet for den enkelte virksomheds eller den enkelte persons, ville meget være anderledes, sagde hun også.

- Hvis virksomhedsejeren for eksempel ikke har som mål, at hans virksomhed skal være i så stor vækst med det mål, at en kapitalfond skal få øje på den.

Det er de udtalelser, Holger K. Nielsen nu kalder en fejl.

Og i en meddelelse fra erhvervs- og vækstministeren blev tonen onsdag aften da også dæmpet en hel del.

- Jeg vil gerne understrege, at vi i regeringen har godt samarbejde med erhvervslivet og mange dygtige virksomheder, lød det blandt andet fra ministeren i en skriftlig meddelelse.

Onsdag aften blev Vilhelmsen kaldt i samråd for at forklare sig, og torsdag morgen varslede De Konservative så, at de også ville have statsminister Helle Thorning-Schmidt i samråd.

Oversigt

    Oversigt