Holm om cykel-VM: Kør for Alex Rasmussen

Den tidligere cykellandstræner Brian Holm mener, at Danmark bør køre for Alex Rasmussen ved VM-linjeløbet.

Med den kedelige nyhed om Matti Breschels håndskade, står sportschef Lars Bonde med taktiske kvaler før for cykel-VM:

Hvem skal man køre for, hvis den danske VM-sølvvinder ikke er med - eller kører med for halv kraft?

Den danske sportsdirektør Brian Holm, som tidligere har haft tjansen som manden, der udtog VM-truppen, har et godt råd.

- Hvis jeg var landstræner, ville jeg satse på Alex Rasmussen i finalen og få Matti Breschel til at køre lead out. Det kan Matti sagtens, selv hvis han ikke er i storform, siger Brian Holm, som er chef for Rasmussen.

Sportsdirektøren fra HTC-Highroad tilføjer, at den taktik naturligvis kræver, at den hurtige fynbo er i topform. Men er han det, så bør Danmark køre for Alex Rasmussen, da det sandsynligvis ender i en massespurt.

Brian Holm mener, at Alex Rasmussen i virkeligheden har lige så gode forudsætninger som supersprinteren Mark Cavendish. Begge ryttere kører Tour of Britian fra næste uge som optakt til cykel-VM.

- Nu må vi lige se, hvordan Alex klarer den til Tour of Britain. Han kommer til at køre for Mark i massespurterne. Men han kan sagtens få lov at køre klassement. Han skal bare sige til.

- De har haft samme program, så forberedelserne til VM er helt ens, efter Mark udgik tidligt af Vueltaen, siger Brian Holm, som mener, at den fynske rytter har gode muligheder for en VM-medalje:

- Jeg har hele tiden sagt, at Alex kan få medalje på den rute.

VM på landevej køres 25. september i Rudersdal nord for København.

Oversigt

    Oversigt