Holocaust og auschwitz på skoleskemaet

Idag var der folkedrab på skemaet på Syddansk Universitet i Odense. 360 gymnasieelever deltog i foredrag og workshops om blandt andet holocaust som optakt til at det i morgen er den nationale Auschwitz-dag

Holocaust-overlever fortalte eleverne om sin tid i Buchenwald og Bergen-Belsen

Motek Feldmann overlevede som barn kz-lejrene Buchenwald og Bergen-Belsen. Men han mistede sine forældre og kom alene til Danmark efter krigen.

Unge tvivler på Holocaust

Lærere i folkeskolen og på gymnasiet støder på stadig flere elever, som slet ikke tror på, at Holocaust har fundet sted.

Historielærer og tidligere formand for de danske historielærere Lene Rasmussen på Sanderum Skole i Odense har personligt haft oplevelser med misinformerede elever.

- Det er et stort problem, at elever så vidt muligt undgår bøger og i stedet temmelig ukritisk søger deres oplysninger på internettet. For eksempel havde jeg en elev i 7. klasse, som fortalte, at hun havde fundet ud af, at Anne Frank slet ikke havde eksisteret, siger Lene Rasmussen til Kristeligt Dagblad.

Farlige forestillinger

Temaet for Auschwitz-dag 2010 er "Farlige forestillinger", og dagen handler derfor blandt andet om, hvordan forestillinger om andre kan lede til folkedrab og hvordan man kan forhindre, at fjendebilleder kan udvikle sig til folkedrab.

Eleverne får dermed indblik i de "farlige forestillingers" magt og får mulighed for at reflektere over hvilke fordomme, de selv har om andre.

Temadagen afholdes af Dansk Institut for Internationale Studier, Holocaust og folkedrab som optakt til årets Auschwitz-dag 27. januar - Danmarks officielle mærkedag for Holocaust og andre folkedrab.

Auschwitz-dag afholdes i samarbejde mellem Undervisningsministeriet og Dansk Institut for internationale Studier.

Auschwitz-dag

Oversigt

    Oversigt