Holst bliver meldt til politiet

Et enigt forretningsudvalget indstiller nu til Regionsrådet, at den tidligere formand bliver meldt til politiet.

Carl Holst må se frem til at blive meldt til politiet af sin tidligere arbejdsplads. Det står klart efter, at forretningsudvalget mandag formiddag indstiller at Carl Holst bliver meldt til politiet. 

Det betyder, at materialet fra statsforvaltningen nu vil blive overdraget til politiet. 

Politiet skal nu kigge på sagen, og der vil være fokus på Carl Holst og den tidligere direktions rolle i sagen, oplyser regionsrådsformand Stephanie Lose(V).

Politianmeldelsen kommer efter, at Statsforvaltningen fredag konkluderede, at Carl Holst ulovligt har brugt en tidligere ansat i Region Syddanmark til sin personlige valgkamp under folketingsvalget i foråret. Arbejdet blev fortrinsvis udført af Holsts personlige assistent, Christian Ingemann, som egentlig var ansat i projektet "Smart Vækst og Velfærd", men i følge statsforvaltningen reelt arbejdede for Carl Holst valgkampagne.

Samtidig har medarbejdere i Regionen ændret på fakturaer, så det blev skjult, at Regionen betalte for sprogtræning og taler til den daværende regionsrådsformand.

Politianmeldelsen skal formelt godkendes af Regionsrådet senere mandag.

Erstatningssag kan være på vej mod Holst

Udover politianmeldelsen vil forretningsudvalget også undersøge, om der er mulighed for at lave et civilt søgsmål mod Holst og regionens tidligere direktører. Altså om der kan kræves erstatning af Carl Holst for de kroner der er brugt for Christian Ingemanns arbejde. 

 

 

Regionens embedsmænd skal nu fremlægge hv

 

Oversigt

    Oversigt