I det fynske folks tjeneste

Holst: Jeg kæmper for hele regionen

Regionsrådsformand Carl Holst (V) afviser kritikken af, at han har handlet hen over hovedet på regionsrådet, da han gik ind i kampen for at få et af de statslige servicecentre placeret i Haderslev.

Carl Holst mener, at det er vigtigt at handle hurtigt for at sikre, at udviklingen ikke går forbi Region Syddanmark.

Holst er blevet kritiseret af blandt andet SF for at have sendt breve til flere ministre, hvor han giver udtryk for, at det var en samlet region, der ønskede centret til Haderslev. Problemet er, at spørgsmålet slet ikke var drøftet i rådet på forhånd.

- Jeg vidste, at regionsrådet stod bag mig. Regionsrådet har besluttet en handlingsplan, hvor vi vil arbejde for vækst i hele regionen. Og vi har også vedtaget at arbejde for, at de sygehuse, der er blevet lukket, får lys i vinduerne igen. Så det jeg har gjort, har været inde for rammerne af det, vi har besluttet i rådet, siger Carl Holst til TV 2/FYN.

SF er dog så utilfreds med forløbet, at partiet nu vil have en redegørelse fra Carl Holst.

- Desuden vil vi på næste regionsrådsmøde bede om, at vi for fremtiden får retningslinjer for hvordan han kan agere mellem møderne på en måde hvor vi kan være sikre på, at vi ikke bliver taget til indtægt for noget, som vi ikke er blevet spurgt om, siger SF's gruppeformand Mette Valentin til TV 2/FYN.

- Kamp for vækst i Syddanmark gælder altså om at være udfarende, og jeg kan ikke hver gang, jeg skal argumentere for en vestfynsk motorvej eller OUH sige, at jeg først lige skal have regionsrådets opbakning. Så løber Århus og København med det hele. Nogle gange drejer politik sig om at handle. Og jeg handler til gavn for Region Syddanmark, siger Carl Holst.