Holst-rapport: Fråds og bilagsfusk

Carl Holst kritiseres nu yderligere i en ekstern advokatundersøgelse.

Listen med Carl Holst-sager er lang, men den står nu til at blive endnu længere.

Dyre kurser, rettelser i bilag, ti avisabonnementer og medarbejdere, der brokker siger over at skrive taler uden regionalt indhold. 

En ekstern undersøgelse af forholdene i Region Syddanmark stiller spørgsmålstegn ved en lang række udgifter, der kan sættes i forbindelse med Carl Holst. Det skriver Fyens Stiftstidende efter at være kommet i besiddelse af rapporten, som advokatfirmaet Kromann Reumert har foretaget.

 

Listen med Carl Holst-sager er i forvejen lang - og bliver med den nye rapport endnu længere.

 

Carl Holst skal svare på undersøgelsens kritikpunkter senest på mandag. Det er fiflerier med bilag, kampagnearbejde for Holst og store uspecificerede udgifter til et coaching-firma, som er på listen over kritikpunkter i undersøgelsen.   

Undersøgelsen blev sat i gang, efter at BT påviste, at Carl Holsts sekretær havde fået en taleskriver til at rette i et bilag - formentlig for at skjule, at talerne ikke havde nogen relation til Carl Holsts regionsrådsarbejde, men hans ambitioner om at komme i Folketinget.

Ifølge undersøgelsen var det dog hverken den eneste gang, at et bilag blev ændret, eller den eneste gang at Carl Holst på den ene eller anden måde fik regionen til at udarbejde taler uden det store regionale indhold, skriver Fyens Stiftstidende.

Over en bred kam beskriver advokatundersøgelsen den samme syge kultur i toppen af regionen, som konsulenterne fra Muusman tidligere har gjort det.

Region Syddanmark valgte mandag at mørklægge undersøgelsen, fordi den ikke var færdig. Meningen var, at den skulle have været på den åbne dagsorden til mødet i regionens forretningsudvalg på onsdag, men pludseligt blev den placeret på den lukkede dagsorden, som hverken medier eller borgere har adgang til.

Oversigt

    Oversigt