I det fynske folks tjeneste

Holst-sagen sendt til hjørne - igen

Socialdemokraterne i Regionsrådet besluttede mandag at få juridisk afklaring på, om det er ulovligt at lave en ny undersøgelse af sagerne om den tidligere regionsrådsformand Carl Holst. Dermed er sagen sendt til hjørne til august.

00:23

1 af 2

Efter et møde i Region Syddanmarks forretningsudvalg har Socialdemokratiet besluttet, at de først vil have afklaret, om det er ulovligt at lave en ny, ekstern undersøgelse af, om der er basis for at rejse en erstatningssag mod Carl Holst.

De vil tage endelig beslutning, når der foreligger en juridisk redegørelse i august.

Det sker efter kritik i Radio24syv fra regionsrådsmedlem for Nye Borgerlige Holger Gorm Petersen. Han mener, at sagen allerede er undersøgt til bunds - og at det derfor er direkte ulovligt, hvis politikerne vedtager at bruge skatteborgernes penge på endnu en undersøgelse.

Det her er en person-hetz. Der er nogen, der har noget i klemme, og det skal gå ud over Carl Holst. Det er usmageligt, og det er simpelthen misbrug af skattekroner

Holger Gorm Petersen, Ny Borgerlige, Region Syddanmark

- Der er intet nyt i det, man nu vil have undersøgt. Det er allerede undersøgt. Det her er en person-hetz. Der er nogen, der har noget i klemme, og det skal gå ud over Carl Holst. Det er usmageligt, og det er simpelthen misbrug af skattekroner, siger han.

Han bakkes op af adjunkt i offentlig ret Frederik Waage fra Syddansk Universitet:

- Hvis det er sådan, at Kromann Reumert og regionens egne jurister allerede har undersøgt de her sager, så forekommer det besynderligt, at det skal undersøges igen. Hvis det er et slag i luften eller for at markere noget politisk, så er det en ulovlig disposition, som politikerne i Region Syddanmark er ved at foretage, siger han til Radio24syv.

Læs også Eksterne advokater skal undersøge Carl Holst-sagen til bunds

Sparket til hjørne for anden gang
Et flertal i Regionsrådet i Region Syddanmark bestående af Konservative, Socialdemokratiet, SF, DF, Enhedslisten og Alternativet besluttede i maj, at flere juridiske aspekter skal undersøges, inden den endelige afgørelse om et erstatningskrav mod forhenværende regionsrådsformand Carl Holst (V) træffes.

Regionsrådet havde ellers sparket sagen til hjørne første gang efter vurderinger fra regionens egne jurister og Rigsadvokaten.

Regionens jurister vurderede, at der ikke var nok beviser for, at Carl Holst bevidst eller uagtsomt har overtrådt loven, og at Region Syddanmark i den forbindelse har lidt et tab.

Rigsadvokaten konkluderede i marts, at der ikke var tilstrækkeligt bevis for, at Carl Holst havde overtrådt straffeloven i forbindelse med det kampagnearbejde, som hans medarbejder Christian Ingemann Nielsen udførte for ham i månederne op til folketingsvalget.