Hønge: Bukserne bliver trukket af Bødskov

Morten Bødskov bør droppe omstridt paragraf i offentlighedsloven, siger SF's Margrete Auken.

Af skræk for at tabe ansigt er justitsminister Morten Bødskov (S) nu ved at tabe hele hovedet. Sådan lyder det fra SF's medlem af Europa-Parlamentet Margrete Auken.

Dermed fortsætter hun nu SF'ernes tiltagende modstand mod regeringens kommende offentlighedslov, som i forvejen er under massiv kritik for at begrænse offentlighedens mulighed for at kontrollere statsmagten.

- Hvorfor piller han dog ikke bare paragraf 27 ud af lovforslaget om offentlighed, det er den eneste tilbageværende knast som der var uenighed om i Offentlighedskommissionen, skriver Margrete Auken på Facebook.

- Det vil ikke gøre nogen dramatisk forskel, og så kan vi være samlet om en offentlighedslov som er god og på mange punkter og giver mere åbenhed end vi hidtil har haft, skriver Margrete Auken.

På weekendens landsmøde i SF fik et flertal i baglandet vedtaget et forslag, som formelt pålægger SF's formand Annette Vilhelmsen og de øvrige folketingsmedlemmer for SF at arbejde for at fjerne de dele af offentlighedsloven, som "indskrænker demokratiet".

Formand for SF's Faglige Landsudvalg, Karsten Hønge, der er ophavsmand til udtalelsen på landsmødet, kalder det "indlysende for enhver", at Morten Bødskov ikke har været i stand til at forklare, hvorfor der er brug for de to mest udskældte paragraffer i loven - paragraf 24 og paragraf 27.

- Havde vi oplevet overbevisende politiske argumenter for, hvorfor vi skal have denne lov, så havde jeg ikke stillet dette forslag. Men det eneste, jeg har oplevet, er, at bukserne gang på gang er blevet trukket af Morten Bødskov for åben skærm, siger Karsten Hønge.

Han foreslår ligesom Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Liberal Alliance, at regeringen nu trækker forslaget fra årets lovprogram.

Regeringen har dog klart flertal for loven sammen med Venstre og De Konservative. Det ventes derfor at blive vedtaget i slutningen af maj eller begyndelsen af juni.

Oversigt

    Oversigt