Høring om atomaffald

Mandag var der høring om atomaffaldet fra Risø, som der er planer om at placere i en eller flere kommuner, heriblandt Kerteminde. Den ansvarlige minister skuffede alle ved at forlade høringen før spørgetiden.

En række folketingspolitikere, borgmestrene og borgere fra de fem kommuner var mandag eftermiddag mødt frem til høringen i Børsen i København.

Kertemindes borgmester, Sonja Rasmussen, løsgænger, rundede mødet af med at kritisere sundhedsminister Astrid Krag for at fastholde, at de fem kommuner er blevet inddraget i arbejdet.

- I referatet fra det første møde står, at en repræsentant fra en af de fem kommuner kunne deltage i arbejdet. Så det er direkte forkert, når Astrid Krag siger, at vi alle er med, sagde Sonja Rasmussen.

Hun er bekymret over det, hun kalder for uigennemsigtigheden i sagen.

Quortrup: der er håb

Ordstyrer ved høringen, Henrik Quortrup, vurderede efter mødet, at høringen havde bevæget flere politikere i retning af at sagen nu skal belyses grundigt.

- Hvis jeg var borgmester i en af dem fem kommuner ville jeg tage hjem med en anelse mere håb, sagde Quortrup.

Sundhedsminister Astrid Krag var til stede ved høringens start; men da hun havde holdt sin tale på cirka et kvarter, forlod hun mødet, inden deltagerne fik mulighed for at stille spørgsmål.

Det betegner Hnerik Quortrup som et uheldigt signal:

- Der kan jo være gode, saglige grunde til, at hun ikke kunne blive. Men havde jeg været hendes rådgiver, ville jeg have sagt, at hun skulle gøre alt i sin magt for at blive, sagde Henrik Quortrup.

Se videoklip med Sonja Rasmussen og Henrik Quortrup foroven i artiklen.

Oversigt

    Oversigt