I det fynske folks tjeneste

Hornemann er klar til flere p-pladser

02:46

Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann siger, at der er et flertal i byrådet for at kigge på, om der kan komme flere p-pladser på Torvet.

1 af 2

Svendborgs borgmester ærgrer sig over, at det nu kommer til at trække ud med at få lavet byfornyelse i Svendborg. Men når nu en ny lokalplan skal laves, vil han også have flere p-pladser.

- Nu må vi se det positive i det. Vi vil bruge den mulighed der er for dialog, som man ellers har forsømt undervejs i efteråret og sidste sommer. Vi er i hvert fald et flertal, der er indstillet på at se på flere parkeringspladser. Det får vi mulighed for at indarbejde nu, siger Lars Erik Hornemann (V) til TV 2/FYN torsdag aften.

Alligevel har borgmesteren svært ved at skjule sin ærgrelse over situationen, hvor der nu skal laves en lokalplan for "Den Grønne Tråd" herunder ombygningen af Torvet. Det kom bag på ham, at kommunen havde sat arbejdet i gang på ulovlig grundlag.

- Da jeg hørte, at vi skulle have haft lavet en lokalplan, troede jeg, at det var en joke. Desværre måtte jeg konstatere, at det var rigtigt. Det er ærgerligt, ærgerligt - ja, træls, siger Lars Erik Hornemann.

Borgmesteren vil nu have undersøgt, hvilket grundlag embedsmændene havde, da de anbefalede politikerne, at de ikke behøvede at lave lokalplan for projektet.

- For vi har altså stillet kritiske spørgsmål undervejs. Men jeg har nu fortsat tillid til, at vi kan stole på embedsmændenes vurdering, siger Lars Erik Hornemann.

Nu kommer ombygningen til at trække ud, og det er svært at sige, hvilket syn der vil møde sommerens turister i Svendborg.

- Vi må gøre det til attraktion. Det er jo også positivt at lave byomdannelse. Og nogle gange er det skidt, før end det bliver godt. Vi må forsøge at gøre det spændende, så der også er nogen, der vil komme og se på det. Og så må vi i øvrigt sikre, at det er nemt at kommer hertil og handle i butikkerne, siger Lars Erik Hornemann.

Ved du noget? Så send os et tip