Hornemann: Far er skuffet

Svendborg borgmester, Lars Erik Hornemann, er dybt skuffet over, at et flertal uden om ham og Venstre vil gennemtrumfe et nyt budget.

Forhandlingerne om Svendborg Kommunes budget for 2017 gik igang onsdag, men på forhånd er der lagt op til, at et flertal uden om Venstre bestående af rød blok, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre er parat til at gennemføre et budget, der halverer besparelser for 31,7 millioner kroner.

Det skal blandt andet ske ved at udsætte anden etape af den ny, bæredygtige bydel, Tankefuld, og ved at tage penge fra kommunens valutapulje.

- Det, der er lavet, ligner rigtigt meget den måde, Enhedslisten fører politik på. Jeg mener faktisk, at det er lykkedes dem at få snøret en sæk, hvor både Dansk Folkeparti, De Radikale og Socialdemokraterne er hoppet med i uden at have tænkt sig helt om, siger Lars Erik Hornemann til TV 2/FYN.

Han frygter, at det forslag flertallet fremlægger, vil udhule kommunens økonomi på længere sigt:

 

quote Man skal passe på, at man ikke gør det nemt på den korte bane ved at tisse i bukserne for så senere at stå med en udfordring, der er meget større

Lars Erik Hornemann, borgmester, Venstre

 

- Der er jo ingen, der ønsker at lave besparelser, der ikke er nødvendige, men vi har et ansvar. Vi ønsker at gøre kommunen robust med hensyn til at kunne levere et højt velfærdsniveau på sigt. Man skal passe på, at man ikke gør det nemt på den korte bane ved at tisse i bukserne for så senere at stå med en udfordring, der er meget større end lige nu, siger Hornemann.

Socialdemokraterne: Vores forslag holder

Men Socialdemokraternes gruppeformand, Bo Hansen, står fast:

 

quote Vores financielle model er en økonomi, der kan holde

Bo Hansen, gruppeformand, Socialdemokraterne

 

- Jeg er fuldstændig sikker på, at vores financielle model er en økonomi, der kan holde, siger han til TV 2/FYN.

Forsker i kommunalpolitik ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch, kalder situationen højst usædvanlig:

- Det er jo den ultimative ydmygelse af en borgmester. Det svarer til, hvis oppositionen i Folketinget underkendte regeringens finanslov. Det ville udløse et folketingsvalg, siger han.

Det er ikke en mulighed i en kommune, så den kommende tid sidder Venstre altså på sidelinjen i forhandlingerne om budgettet; men Lars Erik Hornemann har ikke helt givet op.

- Der er stadig mange ting at snakke om, og jeg forventer da, at vi finder frem til et budgetforlig, der alligevel rækker bredt ud i byrådet.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt