I det fynske folks tjeneste

Hospitalsklovne er i pengenød

Der bliver ikke råd til så mange besøg til syge børn på OUH efter sommerferien. Foreningen bag hospitalsklovnene mangler penge.

Foreningen Danske Hospitalsklovne mangler penge. Det kan betyde, at foreningen bliver nødt til at reducere kraftigt i aktiviteten på OUH.

Efter sommerferien får syge børn på OUH formentlig færre besøg fra de hospitalsklovne, der skal forsøge at få smilet frem.

- Det ser ikke så godt ud. Vi bliver nok nødt til at reducere i antallet af klovne på OUH på den anden side af sommerferien, siger Kenneth Øhrsted, der er formand i Danske Hospitalsklovne.

Det er foreningen, der tilbyder klovne til OUH, men i øjeblikket mangler der penge.

- Danske Hospitalsklovne er en forening, og vi får ikke nogen offentlige midler, så vi lever alene af fonde, privatpersoner og virksomheder.
Og vi kan altså godt mærke finanskrisen i øjeblikket, siger Kenneth Øhrsted.

Det koster foreningen omkring 750.000 kroner om året at tilbyde tre hospitalsklovne på OUH. Der mangler 300.000, hvis niveauet skal opretholdes efter ferien, og ellers skal der skæres i antallet af dage med op i mod 40 procent.

- Det er rigtig trist, at der bliver færre dage med hospitalsklovne på børneafdelingen. Det er trist, for vi ved, at der bliver knyttet nogle tætte bånd imellem klovnene og de syge børn, siger Kenneth Øhrsted.

- Så vi appellerer til fynboerne om at støtte op om hospitalsklovnene.

Hvis du har lyst til at give et bidrag, kan du gøre det på foreningens hjemmeside: www.danskehospitalsklovne.dk.

Ved du noget? Så send os et tip