Hospitalsmusik gavner de indlagte

Børnene på H C Andersen Børnehospital på OUH kan fra fredag muntre sig med at spille på udendørs instrumenter. Og det er altså ikke kun for sjov.

Kombinationen af musik og frisk luft er udbredt i USA, hvor instrumenter som disse står i parker, på legepladser og institutioner.

Men disse udendørs instrumenter er blandt de første herhjemme.

- Og det passer fuldstændig ind i vores koncept, at vi her på børnehospitalet ikke bare skal være et sted hvor vi behandler og undersøger syge børn, men også giver dem nogle gode oplevelser, siger ledende børneoverlæge Arne Høst.

Instrumenterne er doneret af Lars Schrøder som er eneforhandler af dem herhjemme.

- Jeg ved, at hospitalet gør et et rigtigt godt stykke arbejde for børn, og nogle gange når børnene - og også voksne - har det svært, så bliver man glad af at spille musik, siger han.

Ikke kun for sjov

Og selvom det handler om gode oplevelser, er det ikke kun underholdning.

- Det, det gør, det er at lige meget hvor du rammer på instrumentet, så har det en rigtig flot tone. Så det spændende ved det, det er at lige pludselig kan du spille musik, selvom du måske ikke har nogen forkundskaber eller evner, siger Lars Schrøder.

- Vi ved, at børn, der får gode oplevelser når de er på et hospital, de oplever hospitalsopholdet og undersøgelserne langt mildere, og de får ikke nogen følgevirkninger efter indlæggelsen, når de ha gode oplevelser, fortæller Arne Høst.

Oversigt

    Oversigt