Hotelansatte fyret af fagforening

Samtlige 35 medarbejdere på Hotel Storebælt ved Nyborg er sagt op af Danmarks Lærerforening, fordi hotellet skal bygges om. De fyrede er ikke garanteret job, når hotellet genåbner. Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

De ansatte på Hotel Storebælt ved Nyborg, som er ejet af Danmarks Lærerforening, har alle fået en fyreseddel, fordi hotellet skal bygges om.

Hotellet er et af foreningens kursushoteller, og når det genåbner til næste sommer, skal de fyrede medarbejdere ikke regne med at blive ansat igen. Danmarks Lærerforening vil nemlig ikke garantere medarbejderne job til den tid.

De ansatte har desuden fået besked på at afholde deres ferie i opsigelsesperioden. Det betyder, at de fyrede risikerer ikke at have mere ferie tilbage, hvis de får et nyt arbejde i løbet af det næste år.

Hotellet har ifølge Oskar Trieb, der er økonomichef i Danmarks Lærerforening, overholdt alle regler i forbindelse med fyringerne, men de fyredes fagforening 3F er skuffet over forløbet.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende og da slet ikke fra en lønmodtagerorganisation. Jeg havde forventet, at Danmarks Lærerforening havde vist et mere menneskeligt ansigt, siger konsulent i 3F Privat Service og Restauration Peter Lykke Nielsen i nyhedsbrevet.

Tillidsrepræsentant på Hotel Storebælt ved Nyborg Gunnar Blond Erbs er ligeledes skuffet over behandlingen, han og kollegerne har fået.

- Det, folk har taget hårdest er, at vi ikke er velkomne tilbage. Det sender et klart signal om, at ledelsen ikke mener, at de kan bruge den erfaring og viden, som vi sidder inde med, siger Gunnar Blond Erbs.

De fyrede er kokke, tjenere, opvaskere og stuepiger. Direktøren er også blevet afskediget, og Oskar Trieb vil ikke binde en ny direktør til at overtage bestemte medarbejdere. Derudover har Danmarks Lærerforening accepteret, at de afskedigede medarbejdere ikke behøver afholde de fem ekstra feriefridage i deres opsigelsesperiode, som overenskomsten giver dem ret til ud over de fem ferieuger, som ferieloven indeholder.

Oversigt

    Oversigt