I det fynske folks tjeneste

Hotelkonge dømt for brug af illegal håndværker

Villaen i Hunderupkvarteret, hvor den polske arbejder bla. anlagde swimming pool

Jan Milling, der ejer tre hoteller i Odense, er idømt en bøde for at have ladet en polak uden gyldig arbejdstilladelse arbejde bla. på sin private villa i Hunderupkvarteret.

For to måneder siden måtte den fynske hotelkonge Jan Milling slippe 75.000 kroner til en polsk håndværker, som han havde snydt i løn.

Og nu skal hotelejeren betale en bøde på 60.000 kroner for at have udnyttet polakken til at bygge sin private millionvilla uden den nødvendige arbejdstilladelse.

Det fastslog Byretten i Odense onsdag formiddag, oplyser straffesagens anklager ved Fyns Politi overfor Nyhedsbrevet 3F.

Straffesagen for brud på Udlændingeloven var rejst på baggrund af en anmeldelse til politiet fra 3F i Odense.

- Vi er tilfredse med, at arbejdsgiveren endelig har fået en bøde for brug af illegal arbejdskraft. Vores polske medlem har for længst betalt sin bøde i sagen, siger Anna Lise Vindeløv, faglig sekretær i 3F Odense GOPS, til Nyhedsbrevet 3F. 

Beklagelig fejl

Efter dommen har Jan Milling udsendt en pressemeddelelse med flg. ordlyd:

- Vi tager selvfølgelig afgørelsen til efterretning, fordi vi har begået en fejl i forhold til de regler, der var gældende indtil maj i år, om arbejdstilladelser til EU-borgere fra Østlandene.

- Sagen var den, at Plaza Hotels polske medarbejder arbejdede skiftevis tre steder - inden for en periode på et halvt år.

- Som vi forstår det nu, burde vi ifølge de daværende regler i udlændingeloven have søgt tre forskellige arbejdstilladelser med hver fire måneders behandlingstid i Udlændingeservice - nemlig en for hver gang, han skulle starte med at arbejde et af de tre steder.

- Det har vi desværre ikke været opmærksomme på, og det beklager vi naturligvis.

- Vores polske medarbejder har haft en arbejdstilladelse, men altså ikke til tre forskellige arbejdssteder, som loven dikterede det på daværende tidspunkt.

- Vi glæder os over, at reglerne nu er ændret, og har strammet op på vores interne procedurer for at sikre, at vi overholder de nuværende og gældende regler i udlændingeloven. "

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.