I det fynske folks tjeneste

Hotelkonge dømt for brug af illegal håndværker

Jan Milling, der ejer tre hoteller i Odense, er idømt en bøde for at have ladet en polak uden gyldig arbejdstilladelse arbejde bla. på sin private villa i Hunderupkvarteret.

Villaen i Hunderupkvarteret, hvor den polske arbejder bla. anlagde swimming pool

For to måneder siden måtte den fynske hotelkonge Jan Milling slippe 75.000 kroner til en polsk håndværker, som han havde snydt i løn.

Og nu skal hotelejeren betale en bøde på 60.000 kroner for at have udnyttet polakken til at bygge sin private millionvilla uden den nødvendige arbejdstilladelse.

Det fastslog Byretten i Odense onsdag formiddag, oplyser straffesagens anklager ved Fyns Politi overfor Nyhedsbrevet 3F.

Straffesagen for brud på Udlændingeloven var rejst på baggrund af en anmeldelse til politiet fra 3F i Odense.

- Vi er tilfredse med, at arbejdsgiveren endelig har fået en bøde for brug af illegal arbejdskraft. Vores polske medlem har for længst betalt sin bøde i sagen, siger Anna Lise Vindeløv, faglig sekretær i 3F Odense GOPS, til Nyhedsbrevet 3F. 

Beklagelig fejl

Efter dommen har Jan Milling udsendt en pressemeddelelse med flg. ordlyd:

- Vi tager selvfølgelig afgørelsen til efterretning, fordi vi har begået en fejl i forhold til de regler, der var gældende indtil maj i år, om arbejdstilladelser til EU-borgere fra Østlandene.

- Sagen var den, at Plaza Hotels polske medarbejder arbejdede skiftevis tre steder - inden for en periode på et halvt år.

- Som vi forstår det nu, burde vi ifølge de daværende regler i udlændingeloven have søgt tre forskellige arbejdstilladelser med hver fire måneders behandlingstid i Udlændingeservice - nemlig en for hver gang, han skulle starte med at arbejde et af de tre steder.

- Det har vi desværre ikke været opmærksomme på, og det beklager vi naturligvis.

- Vores polske medarbejder har haft en arbejdstilladelse, men altså ikke til tre forskellige arbejdssteder, som loven dikterede det på daværende tidspunkt.

- Vi glæder os over, at reglerne nu er ændret, og har strammet op på vores interne procedurer for at sikre, at vi overholder de nuværende og gældende regler i udlændingeloven. "