I det fynske folks tjeneste

Housebusters - opskrifter udsendelse 10.

-

-

Jomfruhummer
Læg dem med skallen nedad og skær igennem som når en hummer flækkes. De skal ikke skæres helt igennem men hænge sammen i ryggen. Vask maven ud og læg jomfruhummerne på en ovnplade og kom frisk hakket ingefær, basilikum samt saft og skal af en lime på.
Sættes i en varm ovn v/ 200 grader i ca. 7 min og serveres straks.

Salat m. rød grape.
Skær peberfrugt, mango og rød grape i fine strimler, bland det med lidt salat raddicio- eller icebergsalat. Kom en god olivenolie på og drys med en håndfuld ristede pinjekerner. Pres saften af det grape du har skåret fra udover salaten. Smag til med salt og peber

Bagte gulerødder
Gulerødder med top vaskes. De kommes i et fad, og en håndfuld salt af den grove slags drysses over, og 2 spiseskefulde akaciehonning tilsættes. Bages i ovn v/ 180 grader i 10 min.

Knoldselleri
Knoldselleri skæres i strimler,  3 cm tykke og 5 cm lange, eller i din yndlingsform.
Gnides med olie og salt samt em teskefuld rosa peber. De bages i ovn ca. 8 min ved 180 grader, men  er også gode på grill

Kartofler
Kartoflerne med skal koges i ca.15 min. Så blandes kartoflerne med pesto. Pestoen kan du lave selv. Tag en håndfuld basilikum, 2 fed hvidløg og en håndfuld pinjekerner. Det hele blendes med ca. 2½ dl rigtig god oliven olie og smages til med salt og peber. Når kartoflerne er blandet med pestoen skal de en tur i ovnen 5-7 min v/ 200 grader.

Kronhjortekølle
Kronhjortekøllen skærer du ud i stege. Følg de små hvide fedt tråde man kan se i kødet. Stegene  brunes af på en stegepande og så skal de i ovnen. Læg dem på en ovnplade på en bund af groft snittet fennikel og svampe. Gnid det med salt og citron, og sæt det i ovnen i ca. 18 min v/ 180 grader, varmluft. Men det er jo klart at jo større stykker, jo længere tid. Et tip når du skal stege kød, brug intervalstegning. Steg i 20 min, lad kødet hvile i 10 min, steg i 20 min, lad det hvile i 10 osv. indtil det er mørt. På den måde har du total styr på kødet og du opnår det bedste resultat.