Housebusters - opskrifter udsendelse 2.

-

-

Anderledes flæskesteg
1 god svinekam. (gerne fra friland) Tag sværgen af og rids en lomme hele vejen ind under fedtet ca. 3 cm nede på siden. Pas på ikke at skære helt gennem stegen da den skal rulles!

Bred nu svinekammen ud så den ligger med hver sin side men dog stadig sammen. Nu har du nærmest en stor firkant. Her på ligger vi masser af friske krydderurter. Min. 5 slags. Pres dem godt ned i kødet, og rul den som en stor cigar! Bind den sammen med snor og sæt den i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time og 15 min. Lad den hvile i 15 min.

Læg sværgen i et ildfast fad og knid den ind i groft salt. Steg den i ovnen til den er sprød og lækker.

Rabarberdessert
Rabarber skæres i stave på 10 cm. De ligges tagvis i et smurt fad, og drys med masser af sukker. Hæld et glas akaciehonning over og drys med 2 håndfulde hasselnødder uden skal, og riv 200 gram marcipan over. Hele herligheden bages i ovnen ca. ½ time ved 180 grader.
Lad den blive kold, og server med is til.

Brombær iscreme på sekunder.
½ kilo frosne brombær
200 gram flormelis og ca. 1½ dl fløde.
Kom bær og sukker op i en blender. Kør rundt i ½ min. Hæld fløden i - men ikke mere end den stadig er lidt hård ala soft ice. Smag til og juster med flormelis da bær har forskellig surhed.
Sæt isen på frost og server samme aften ? da isen ellers bliver for hård.

Ovnbagte asparges
I stedet for at koge asparges så prøv at bage dem.  Kom dem i et passende fad, og kom lidt reven parmesan over samt salt og peber og fint hakket skalotteløg. Bag dem ca. 8 min ved 200 grader i en varmluftsovn.
Overhæld dem med lidt balsamico, citron eller hvidvinseddike før servering.

Friske kartofler
Nyopgravede  kartofler vaskes og kommes i en bradepande med masser af hakket citron og lime med skal. 3 blade laurbær  over og bages 20 min ved 200 grader kom en god håndfuld groft salt.
 

Oversigt

    Oversigt