I det fynske folks tjeneste

Housebusters - opskrifter udsendelse 6

-

-

Kylling Tandoori på pind.
Flæk et kyllingebryst i to. Sæt stykkerne på hver sin pind eller spyd og krydder med salt og sesam samt Tandoori  krydderi. Sæt dem i ovnen på en rist og bag i ca. 12 min v/200 grader.

Kalvefilet. ca. 3 kilo.
Snit fileten med 8 små snit i toppen ved fedtkanten. Husk at fjerne den hvide sene underneden, da den gør at kødet kan trække sig og virke sejt. I hvert ?snit? sætter vi et fed hvidløg og 2 blade salvie. Krydder med salt og peber. Sæt fileten på en rist i ovnen v/220 grader i ca. 30 min.
Lad den hvile i 15 min. Skær tynde skiver

Melonsalat
Melon skæres i både med skal på ? og del hver båd i 3 stykker. Hak en god håndfuld frisk mynte ud over, samt en ½ frisk chili. Bland det hele med et stæng balsamico og spinatblade. En anderledes salat der spises med fingrene, da vi jo har skal på melonen.

Grøn aspargessalat 
Grønne asparges snittes i skæve skiver, og blandes med plukket raddichio og reven parmesan. Hæld lidt citronolie over og smag til med salt og peber

Fetapeber
Flæk en peberfrugt i ½, og fjern sten m.m. Kom feta ost ned i peberen med en lille håndfuld blandet krydderurter, pinjekerner, groft salt og peber. Bag dem i ovnen  v/ 200 grader i ca. 15 min.

Persillebagte kartofler
Skræl og flæk en stor kartoffel. På skærefladen ligger du 2 blad bredbladet persille. Lig dem i en smurt bradepande med smør og olie på skærefladen, så persillen ligger i pres. Bag kartoflerne i 30 min v/180 grader. 

Peanutdip.
Hak en mango uden skal op i en blender. Tilsæt en ½ ananas, en håndfuld jordnødder med eller uden salt, en god dusk mynte og frisk koriander. Blend det hele til vi har en dip. Smag evt. til med chili.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.