I det fynske folks tjeneste

Housebusters - opskrifter udsendelse 6

-

-

Kylling Tandoori på pind.
Flæk et kyllingebryst i to. Sæt stykkerne på hver sin pind eller spyd og krydder med salt og sesam samt Tandoori  krydderi. Sæt dem i ovnen på en rist og bag i ca. 12 min v/200 grader.

Kalvefilet. ca. 3 kilo.
Snit fileten med 8 små snit i toppen ved fedtkanten. Husk at fjerne den hvide sene underneden, da den gør at kødet kan trække sig og virke sejt. I hvert ?snit? sætter vi et fed hvidløg og 2 blade salvie. Krydder med salt og peber. Sæt fileten på en rist i ovnen v/220 grader i ca. 30 min.
Lad den hvile i 15 min. Skær tynde skiver

Melonsalat
Melon skæres i både med skal på ? og del hver båd i 3 stykker. Hak en god håndfuld frisk mynte ud over, samt en ½ frisk chili. Bland det hele med et stæng balsamico og spinatblade. En anderledes salat der spises med fingrene, da vi jo har skal på melonen.

Grøn aspargessalat 
Grønne asparges snittes i skæve skiver, og blandes med plukket raddichio og reven parmesan. Hæld lidt citronolie over og smag til med salt og peber

Fetapeber
Flæk en peberfrugt i ½, og fjern sten m.m. Kom feta ost ned i peberen med en lille håndfuld blandet krydderurter, pinjekerner, groft salt og peber. Bag dem i ovnen  v/ 200 grader i ca. 15 min.

Persillebagte kartofler
Skræl og flæk en stor kartoffel. På skærefladen ligger du 2 blad bredbladet persille. Lig dem i en smurt bradepande med smør og olie på skærefladen, så persillen ligger i pres. Bag kartoflerne i 30 min v/180 grader. 

Peanutdip.
Hak en mango uden skal op i en blender. Tilsæt en ½ ananas, en håndfuld jordnødder med eller uden salt, en god dusk mynte og frisk koriander. Blend det hele til vi har en dip. Smag evt. til med chili.