Hov - det drypper da: Store vandpytter i helt ny p-kælder

Det er kun et halvt år siden, at p-kælderen under Thomas B. Thriges Gade og Odeon åbnede i Odense. Nu siver vandet ned i kælderen.

Den 10.000 kvadratmeter store parkeringskælder under Thomas B. Thriges Gade rummer hele 500 p-pladser og åbnede 1. oktober sidste år.

Men udover biler siver der nu også vand ned i den nye kælder. 

Pjask
Pjask
Foto: Ole Holbech

Vandet kommer fra overflader og siver ned gennem kælderen. Nogle steder laver vandet skjolder på søjlerne og andre steder større vandpytter på kælderens gulv.

- Vi har nogle utætheder nede i kælderdækket, som gør, at det vand, der falder oppe i byggefelterne, løber ind. Det er nogle utætheder, vi har haft i et stykke tid. Tingene arbejder dernede, efterhånden som folk begynder at bygge, så bliver der revet nogle huller i de membraner, som er midlertidige dernede, fortæller Stig Langsager, der er projektchef i Odense Kommune. 

Så nu er håndværkere gået i gang med udbedre skaderne.

Stig Langsager fortæller, at de forsøger at løse vandproblemerne ved blandt andet at bore huller i loftet under byggefelterne, så vandet der falder i byggefelterne bliver samlet op i nogle afløb og herefter fjernet. 

Håndværker igang med at fikse utætheder i p-kælderen
Håndværker igang med at fikse utætheder i p-kælderen
Foto: Ole Holbech

Ved søjlerne vil håndværkerne sprøjte fugemateriale ind for at lukke utæthederne. 

Søjlerne her bærer tydeligt præg af vandet, der siver ned fra oven
Søjlerne her bærer tydeligt præg af vandet, der siver ned fra oven
Foto: Ole Holbech

Hvem der får regningen for at udbedre skaderne er stadig ikke på plads, oplyser projektchef i Odense Kommune, Stig Langsanger. 

Se interview med projektchef Stig Langsager fra Odense Kommune

Oversigt

    Oversigt