Humanitær gåtur i det sydfynske

Der forventes omkring 300 mennesker fra hele Sydfyn til eftermiddagens humanitære folkevandring i Svendborg.

Kl. 17 mandag eftermiddag mødes en større samling mennesker til en humanitær folkevandring i Svendborg.

Arrangørerne oplyser, at der vil være tale om en flok på tværs af etnisk oprindelse, og marchen skal dermed give danskere, indvandrere og nytilkomne flygtninge lejlighed til at lære hinanden at kende.

Arrangementet er blandt andet koordineret via Facebook, hvor Humanitære Folkevandringer, der står bag, blandt andet skriver: 

"Nogle gange kan det være svært at finde sin egen stemme når debatten om flygtninge raser i TV og på de sociale medier, og det kan være rigtig svært at finde ud af hvor man skal starte, hvis man føler at man egentlig gerne vil gøre noget for de mange, der ankommer til Danmark fra konflikter rundt om i hele verden. Andre gange er det svært at vide, hvordan man skal gribe det an, hvis man som ny i Danmark gerne vil lære sine nye naboer at kende. 

I Svendborg er vi mange, der ønsker at vi skal lære hinanden bedre at kende, og vi vil gerne hjælpe andre med at tage det første skridt mod det første 'hej!'. Vi ønsker derfor at invitere ALLE i Svendborg til at gå med os på en humanitær Folkevandring."

De Humanitære Folkevandringer er et initiativ under Venner Viser Vej, hvor Røde Kors i samarbejde med forskellige organisationer og foreninger, blandt andet Dansk Flygtningehjælp, skaber Humanitære Folkevandringer rundt om i Danmark for at sætte fokus på den frivillige indsats med flygtninge.

Der forventes omkring 300 mennesker fra hele Sydfyn og øerne samt flygtningecentrene til den humanitære folkevandring.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt