I det fynske folks tjeneste

Hummel- skib sejler penge til Afrika

Det fynske rederi Thorco Shipping med Hummel-direktør Christian Stadil i spidsen har søsat et flydende nødhjælpsprojekt. Et helt nyt skib skal sejle  penge ind til Dansk Røde Kors projekter i Afrika.

02:18

Thorco Africa er nyeste skud på stammen i Svendborg rederiet Thorco Shippings flåde. Det skal nu sejle penge ind til Afrika

1 af 2

Skibet Thorco Africa er netop blevet døbt på værftet i Japan og bliver en del af Thorco Shippings flåde.

Forskellen er bare, at en halv procent af dette skibs overskud og minimum 150.000 kroner om året bliver doneret til Dansk Røde Kors.

- Vi har sat et minimumsbeløb, så Dansk Røde Kors er sikker på at få noget ud af projektet, men som det går lige nu, skulle vi  gerne kunne sejle en del flere penge ind til projektet, siger Christian Stadil til TV2/FYN.

Tager imod med kyshånd

Og hos Dansk Røde Kors tager man imod projektet med kyshånd.

- Jeg synes, det er et fantastisk godt projekt, rederiet har fået på benene. Og udover en del af overskuddet, kan vi jo også få lov at bruge selve skibet til andre formål, hvis det bliver relevant, siger generalsekretær i Dansk Røde Kors,  Anders Ladekarl,  til TV2/FYN. 

Det er Christian Stadil og rederiets medejer, Thomas Mikkelsen, der har bestemt, at pengene skal gå til Afrika.

- Afrika er desværre stadig det glemte kontinent. Men med det her projekt kan vi udover en helt konkret donation også bruge skibet til forskellige events, der kan være med til  at skabe mere opmærksomhed, forklarer Christian Stadil.

I første omgang skal pengene gå til drikkevandsprojekter rundt omkring i Afrika. 

Skibets moder overrækker check

Dansk  Røde Kors får allerede den første check i november, hvor skibets moder  og ambassadør for projektet, den japanske skuespillerinde Koyuki Kato, kommer til Danmark og står for overrækkelsen.

Koyuki Kato, der i vesten mest er kendt for at spille Tom Cruise?s kæreste i filmen "The last samurai", er et stort navn i Asien, og vil derfor være en stor hjælp til at skaffe opmærksomhed omkring Thorco Shippings flydende nødhjælpsprojekt.