Hund fandt menneskeknogler på Ærø

En hund fandt for nylig knogler fra et menneske, da hundens ejer og to børn gik på kirkegården i Marstal på Ærø.

Det skriver Ekstra Bladet.

Hunden havde været inde på et engområde bag kirkegården i Marstal. Det er her, graveren læsser jord af fra gamle grave, der bliver sløjfet for at give plads til nye gravsteder. Bunken tårner sig op blot et par meter fra en gangsti langs vandet. Det er meningen, at jord og knogler skal sorteres fra hinanden.

Ifølge loven skal knoglerne blive der, hvor de én gang er blevet gravet ned.
- Der lå massevis af knogler og også et kranie og flød frit fremme. Jeg skyndte mig at få drengene væk, og fik hunden til at slippe sit ben, siger hundens ejer, Line Hirtsgaard, til Ekstra Bladet.

Det er ulovligt at efterlade knogler på den måde, fastslår Kirkeministeriet over for Ekstra Bladet.
- Det kan i enkelte tilfælde tillades, at jord med knoglerester kan få lov at ligge i en kort periode, hvis man har flyttet meget jord i forbindelse med en kirkegårds omlægning. Ellers er det ikke tilladt, fastslår fuldmægtig i Kirkeministeriet Jørgen Kroer over for Ekstra Bladet.

Der skal noget til at chokere formanden for menighedsrådet i Marstal.
- Det synes jeg altså ikke er nogen stor sag, siger Jens Hebsgaard, da Ekstra Bladet mødes med ham og den nyansatte graver ved den makabre jordbunke på Ærø .

- Når vi sløjfer en gammel grav, skal der køres noget jord væk, og det kan man ikke garantere er helt fri for knoglerester, siger han.

Oversigt

    Oversigt