Hunde i laserlys

Har hunden gigt, eller andre lidelser, så kan lysterapi lindre smerterne og mindske medicinforbruget. Det har man gode erfaringer med i Tommerup.

To-årige Walther har allerede fået gigt i bagpartiet. Får få år siden var det lig med smerter og medicinbehandling resten af livet.

- Vi vil jo gerne beholde ham i mange år jo. Så vi gør alt hvad vi kan, siger Walthers menneske Martha Klok.

Hos DyrlægeRingen i Tommerup har de med stor succes brugt laserbehandling til hunde, katte og andre kæledyr i snart et år.

- Man skal selvfølgelig ikke forlænge et kæledyrs liv bare sådan, men kan man gøre det på en måde, hvor det er sjovt at være hund og der er flere plusdage end minusdage, jamen så er det OK, siger dyrlæge Mgens Brix.

Briller på

Inden behandlingen skal både dyr og mennesker have briller på. Ikke for at se fjollede ud, men for at beskytte øjnene mod det kraftige laserlys.

Laserbehandlingen bliver brugt mod både gigt, betændelse, sår og smerter og antallet af behandling af dyrene svinger fra flere gange om ugen til en gang om måneden.

Prisen er 250 kroner pr gang.

- Vi gør jo alt for vores kæledyr, og vi har jo haft ham her, lige siden han var hvalp, siger Erik Lindegaard om Tiger, der har 15 år på bagen.

- En gang om måneden kan vi sagtens. Og så med medicin og diæt, så er det fint, siger Walthers Martha Klok.

Dyrlæge Mogens Brix kalder forbruget af penge til kæledyrets vel for et prioriteringsspørgsmål.:

- Selvfølgelig bruger man mange penge på et kæledyr i dag, men det er jo et valg man tager, fordi der også er rigtig mange goder med det, siger han.

Brillerne bæres for at beskytte øjnene mod laserlyset.
Brillerne bæres for at beskytte øjnene mod laserlyset.

Oversigt

    Oversigt