I det fynske folks tjeneste

Hundeejere uden snor meldes til politiet

02:23

Der kommer for mange klager fra folk, der har fået ødelagt skovturen af mødet med en løs hund

1 af 2

For ofte bliver familiens skovtur forstyrret af løse hunde. Nu skruer Skov- og Naturstyrelsen bissen på over for hundeejere med løstgående hunde. Fremover vil de blive meldt til politiet.

Naturvejlederne oplever stigende problemer med folk, der lader deres hunde gå løse på Skov- og Naturstyrelsens arealer.

- Vi får en del klager over løse hunde, fra besøgende på de arealer vi passer. Mennesker, der har fået en tur i naturen ødelagt på grund af et møde med en løs hund, fortæller Jesper Vagn Christensen, der er naturvejleder på Fyn.

Ejere er ligeglade

- Når vi møder folk med løs hund, påtaler vi det naturligvis. De fleste er flinke til at få hunden i snor efter sådan en snak, men der er også mange, der tilsyneladende er ligeglade med en venlig henstilling, siger Jesper Vagn Christensen.

Skov- og Naturstyrelse har nu besluttet sig for at skærpe kursen over for hundeejerne endnu mere. Fremover følger der en politianmeldelse med, hvis hundeejere ikke holder hunden i snor.

Ifølge Naturbeskyttelsesloven skal hunde føres i snor i skove, på udyrkede arealer og i klitfrede arealer. På strande skal hunden være i snor fra 1. april - 30. september.

De eneste steder, hvor hunden må løbe løs er på hundeejerens egen grund eller i de hundeskove, der findes flere steder. Her skal hundene dog være under deres ejers kontrol, og muskelhunde skal bære mundkurv.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.