I det fynske folks tjeneste

Hundelufter får rykkere fra det offentlige

03:25

1 af 2

Siden Ib Johannes Hansen blev overfaldet i maj har han været lammet og ude af stand til at tale og klare sig selv. Det offentlige er tilsyneladende ligeglad og sender ham rykkere og varsler dagpengestop.

- Vi vidste ikke om Ib ville overleve, og derfor var det frustrerende at komme hjem fra hospitalet og finde breve om at nu var hans dagpenge stoppet, fortæller Ib Johannes Larsens svigerinde Karen Beckert.

Hans bankkonti blev lukket næsten øjeblikkeligt, men det offentlige har åbenbart ikke opdaget, at Ib Hansen er ude af stand til at komme til møder og svare på henvendeler han modtager i e-boks. Derudover ligger der breve om forsikringer og flere andre sager, der kræver Ib Hansens reaktion.

- Jeg slås for at holde styr på hans privatliv, men jeg har hverken adgang til hans bank eller e-boks. Måske bliver han rask, og så kommer han hjem til en lejlighed, hvor der ikke er betalt husleje, og samtidig er hans dagpenge blevet stoppet, fordi han ikke har reageret, siger Karen Beckert, der bor i Køge og jævnligt må rejse til Odense for at forsøge at holde styr på Ib Hansens privatliv.

Hos fagforeningen 3F forstår man heller ikke, hvorfor det offentlige ikke kan stoppe henvendelserne og rykkerne til en mand, der ikke er i stand til at svare.

- Det er en form for it-tyrani, hvor der bare bliver spyttet breve ud automatisk. Det må være muligt at det offentlige får en stopknap ligesom bankerne har, siger næstformanden i 3F Transport, Steen Horst.

Karen Beckert har nu ansøgt om at blive værge for Ib Johannes Hansen, men sagsbehandlingen kan vare op til fire måneder.

Den ansvarlige rådmand i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel har ikke ønsket at udtale sig i sagen.

Ved du noget? Så send os et tip