I det fynske folks tjeneste

Hundeluftersagen: Odense vil undgå brev-fejl

Odense Kommune iværksætter nu nye tiltag, der skal forhindre, at der bliver sendt vigtige breve til sagesløse, som det skete i sagen om Ib Johannes Hansen - manden der blev invalid efter et overfald i Vollsmose.

Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen erkender fejl i sagen om voldsofferet fra Vollsmose. Det sker i en redegørelse til det politiske udvalg.

- Det er en fortvivlende situation, når pårørende til alvorligt kvæstede og alvorligt syge personer, der ikke kan tage vare på sine egne sager, oplever at de ikke bliver hørt. Og endnu mere fortvivlende, at det sker, også efter de har gjort en forvaltning opmærksom på den ulykkelige situation. Det er uacceptabelt, og det beklager forvaltningen. Vi har ikke oplevet en lignende situation før - vi stod i en enestående situation, siger Peter Rahbæk Juel.

Sagsbehandlere og embedsmænd opfordres nu til at tænke sig bedre om i fremtiden, så breve og mails til alvorligt syge ikke bliver sendt.

- Det handler både om at prøve at ændre IT-systemer og om som medarbejdere at være opmærksomme, at reagere og tænke ud over egen afdeling, når sådanne situationer opstår. Når der går væsentlige beskeder ind et sted i forvaltningen, skal der handles på det alle relevante steder i forvaltningen og i kommunen - der skal tænkes rundt om hele sagen, siger rådmanden.

Direktør i social- og arbejdsmarkedsforvaltningen Peter Pietras har derfor netop iværksat en række tiltag.

- For det første arbejdes der på, at gøre det muligt at markere særlige forhold og hensyn på borgerens journal i IT-systemet Workbase - en slags udråbstegn, som kan poppe op som det første, når sagen åbnes. Dernæst undersøges det, om det er muligt at omadressere automatiske breve og mails - fra fx NemRefusion - til pårørende. Når det gælder Jobnet, så er det i forvejen muligt manuelt at stoppe automatiske mails, siger han.

Vil samarbejde med OUH

Kommunen vil nu også undersøge muligheden for et samarbejde med Odense Universitetshospitals socialrådgivere med henblik på at kunne udveksle information omkring borgere i særlige situationer.

Sagen er kommet på politikernes dagsorden efter, at vi på TV 2/FYN fortalte om Ib Johannes Hansens svigerinde, Karen Beckert, der var dybt frustreret over, at hendes nu invaliderede svoger fortsat fik breve med indkaldelse til samtale på jobcentret i flere uger efter, at han var blev slået ned.

Ved du noget? Så send os et tip