I det fynske folks tjeneste

Hundeluftersagen: Usammenhængende forklaringer

De tre tiltalte i hundeluftersagen fra Vollsmose var ikke meget for at fortælle om torsdag den 23. maj, hvor de er tiltalt for at stå bag et groft røverisk overfald, der har efterladt det 59-årige offer permanent skadet.

Hvad skete der egentlig i Vollsmose torsdag eftermiddag ved B1909's boldbaner den 23. maj.

Det spørgsmål stillede Anklager Kirsten Flummer de tre anklagede R, M og A, da de blev afhørt på skift i retten mandag morgen efter anklageskriftet blev læst op.

Hvis anklageren gik efter at få sandheden at høre, må hun være blevet slemt skuffet.

For når det kom til detaljer om, hvor de tre havde været i løbet af eftermiddagen, så var forklaringerne fra de tre tiltalte vidt forskellige.

Hvis anklageren derimod havde til hensigt at vise retten, at de tre forsøgte at dække over de faktiske hændelser - og ikke mindst hinanden - så kan hun være godt tilfreds.

For det var ikke svært at få nogen af de tre til at modsige sig selv eller hinanden.

Og forklaringerne skiftede, når Kirsten Flummer læste op, hvad de oprindelig havde udtalt tilbage ved deres grundlovsforhør. Det skete flere gange.

Ikke nogen navne

To af de tre tiltalte, A og M, mente slet ikke, at de overhovedet havde mødt nogen mand ved boldbanerne den torsdag i maj.

Det gjorde R derimod, men når det kom til, hvad der skete, og hvordan et møde med en mand, der luftede en puddelhund for en bekendt, pludselig udartede til grov vold og røveri, så blev hans forklaring også usammenhængende. Og han ville ikke nævne navne i på nogen, når han blev spurgt om, hvem der havde gjort hvad.

R er den eneste af de tre, der erkender at have været i forbindelse med hundelufteren. Men han nægter at have deltaget i overfaldet.

Han hævder derimod at have forsøgt at stoppe volden, da han mente, at det gik for vidt.