I det fynske folks tjeneste

Hundredevis af familier får halveret kontanthjælpen

Flere familier risikerer nu at få halveret kontanthjælpen. Det er især indvandrerfamilier, der ikke kan leve op til kravet om 150 timers arbejde.

350 familier i Odense risikerer at få halveret deres kontanthjælp fra 1. maj. Det er især børnerige indvandrerfamilier, der er i fare. 

Utilfredshed

Fra 16.000 kr. i kontanthjælp om måneden til 8.000 kr. Over 350 familier i Odense risikerer at få halveret deres kontanthjælp på grund af nye og strammere regler.

Det er Folketinget, der har vedtaget de nye regler for at motivere familierne til at komme i job. For en familie, hvor begge forældre er på kontanthjælp kræves der nu, at de mindst skal have haft 150 timers lønnet arbejde det sidste år. Ellers ryger halvdelen af kontanthjælpen.

Rådmand Erik Simonens (R) er utilfreds med de regler.

- Den får regeringen ikke ros for. Vi har en gruppe mennesker, der er meget langt fra arbejdsmarkedet, og derfor er sådan en regel helt hen i vejret, siger han til Fyens Stiftstidende.

I Svendborg nægtede politikerne at halvere kontanthjælpen i protest, men efter trusler fra Folketinget, besluttede kommunen alligevel at gå efter de nye regler.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.