Hurtig opklaring: To taget for hærværk mod politikers bil

Christoffer Lilleholt glæder sig over, at politiets efterforskning af hærværk mod hans kampagnebil hurtigt har ført til anholdelse af to unge mænd.

Via efterforskning i området omkring Vestergade i Odense, kunne Fyns Politi lørdag tage to unge mænd på 22 år med på stationen. De blev anholdt i forbindelse med hærværk mod Venstrepolitikeren Christoffer Lilleholts kampagnebil.

De har begge erkendt, at have været på åstedet, men kun den ene erkender hærværket, oplyser vagtchef Hans Jørgen Larsen, Fyns Politi til TV 2/FYN.

På bagrund af efterforskningen og afhøring af de to unge mænd, vurderer Hans Jørgen Larsen, at hærværket ikke var politisk motiveret.

- Der er udøvet andet hærværk i området - skrevet på døre og og vinduer andre steder i området -, så det har ikke været målrettet Lilleholts bil. Havde det hele været rettet mod Lilleholt, så ville det være politisk motiveret, siger Hans Jørgen Larsen.

Søndag formiddag er Christoffer Lilleholt, som er søn af energiminister Lars Christian Lilleholt (Venstre), lettet over, at sagen blev opklaret så hurtigt:

- Jeg synes det er godt at politiet arbejder så hurtigt. Og rart at det er gået så hurtigt. Så jeg glæder mig til at få det overstået, og få det ud af verden, siger han til TV 2/FYN og tilføjer:

- Uanset hvor hård man er, er det ubehageligt at der står sådan noget på ens bil. Det giver et slag i maven.

Udover at have ridset bilens to døre i venstre side, var der også skrevet "Dø" på bilens ene siderude.

De to mænd vil formentlig blive straffet ifølge paragraf 291 stykke 1, og slipper efter al sandsynlighed med en bøde. Dertil kommer en erstatning for reparation af bilen.

Oversigt

    Oversigt